منابع یادگیری نرم افزار سیف به دو نوع اصلی منابع نوشتاری (Help نرم افزار، کتاب، مجلات اینترنتی) و منابع ویدیویی تقسیم می شوند.
هر یک از این منابع، ویژگی هایی دارند که می تواند بر روی انتخاب آن ها تأثیرگذار باشد. در ادامه، به معرفی انواع منابع یادگیری نرم افزار SAFE و عوامل موثر بر انتخاب آن ها می پردازیم.
Help نرم افزار:
اولین، معتبرترین و جامع ترین مرجع برای شروع یادگیری هر نرم افزاری، Help آن نرم افزار است. نرم افزار SAFE نیز از این قاعده مستثنی نیست.
با وجود ساختار ساده Help نرم افزار سیف، مطالب ارائه شده در آن، تمام عملکردهای این نرم افزار را پوشش می دهند.
راهنمای نرم افزار SAFE از منوی «Help» و انتخاب گزینه های «Contents and Index» و «Documentation» قابل دسترس است.
بخش Contents and Index، اصول شروع کار با نرم افزار، دستورات صفحه کلید، دستورات گزینه های موجود در منوها و خروجی های تحلیل نرم افزار را توضیح می دهد.
رابط کاربری این بخش با Help پیشرفته نرم افزارهای بزرگی نظیر اتوکد تفاوت بسیار زیادی دارد. البته مطالب پوشش داده شده می تواند برای آشنایی کلی کافی باشند.
بخش Documentation، حاوی چندین فایل PDF در مورد جنبه های مختلف تحلیل و طراحی در نرم افزار SAFE به همراه معرفی کامل ابزارها و ویژگی های آن ها است.
برای باز کردن این فایل ها به طور مستقیم و از درون نرم افزار، باید برنامه «Adobe Acrobat» را بر روی کامیپوتر خود نصب کرده باشید.
البته با رفتن به مسیر نصب نرم افزار می توانید تمام این فایل ها را از درون پوشه «Manuals» اجرا و مشاهده کنید.
استفاده از Help نرم افزار، گزینه خوبی برای شروع یادگیری و یا آشنایی با عمکلرد گزینه هایی است که منابع دیگر هیچ سخنی از آن به میان نیاورده اند. مزیت های اصلی Help، جامعیت و به روز بودن آن (مطابق با نسخه نصب شده) است.
با این وجود، این منبع از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند و نیازمند تسلط کافی بر روی زبان انگلیسی (در سطح عمومی و تخصصی عمران) است.
علاوه بر این، درک مثال های Help برای کاربران معمولی کمی دشوار است.
کتاب:
کتاب، یکی از منابع نوشتاری خوب برای یادگیری نرم افزار SAFE است. تا کنون چندین کتاب فارسی در زمینه آموزش نرم افزار سیف منتشر شده اند.
تدوین اغلب این کتاب ها بر اساس Help نرم افزار صورت گرفته است. البته، برخی از کتاب های نرم افزار SAFE از بخش هایی برای توضیح مثال های کاربردی بهره می برند.
برخلاف دسترسی رایگان به راهنمای رسمی نرم افزار، برای تهیه کتاب باید هزینه نسبتا بالایی را بپردازید. این مسئله کاربران را به سمت گزینه های دیگر سوق می دهد.
منابع اینترنتی:
منابع اینترنتی نظیر انجمن ها و مجلات آموزشی، گزینه های دیگری هستند که کاربران را در شروع یادگیری و انتخاب مسیر صحیح راهنمایی می کنند.
این منابع، در اغلب موارد به منظور آشنایی مقدماتی با کاربردها و عملکردهای ابزارهای نرم افزار مورد استفاده قرار می گیرند.
با وجود کاربرد محدود انجمن ها و مجلات اینترنتی در یادگیری نرم افزار سیف، این منابع بهترین گزینه برای انتخاب منابع تکمیلی و نسخه های مناسب نرم افزار هستند.
فیلم آموزشی:
در سال های اخیر، یادگیری به کمک آموزش الکترونیک، مخصوصا فیلم های آموزشی، با استقبال بسیار زیادی از طرف کاربران مواجهه شده است.
انعطاف پذیری بالا را می توان به عنوان مهم ترین مزیت استفاده از فیلم های آموزشی در نظر گرفت. کاربران می توانند در هر زمان و مکان دلخواهی با دسترسی یا بدون دسترسی به اینترنت از محتوای این فیلم ها بهره ببرند.
برخلاف کلاس های حضوری، در این روش، هیچ محدودیتی در مدت زمان جلسات وجود نداشته و امکان برنامه ریزی برای یادگیری در زمان آزاد وجود دارد.
فیلم آموزش نرم افزار SAFE:
مزیت بعدی استفاده از فیلم های آموزشی، مخصوصا برای یادگیری نرم افزارهای عمومی و تخصصی، مشاهده و درک مناسب نحوه فعال سازی دستورات و به کارگیری ابزارها است.
به علاوه، این آموزش ها معمولا به صورت ترکیبی از مباحث تئوری و عملی (پروژه محور) تهیه می شوند. به این ترتیب، کاربر، ضمن یادگیری اصول و مفاهیم اولیه، مهارت لازم برای به کارگیری این اصول را کسب می کند.
در مجموع، فیلم های آموزش نرم افزار SAFE را می توان به عنوان بهترین منابع یادگیری این نرم افزار در نظر گرفت.