اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

مزایای بتن مسلح چه هستند؟
استحکام بالا، هزینه نسبتا پایین، انعطاف پذیری مناسب، دوام خوب، مقاومت در برابر آتش، شکل پذیری نسبی، اجرای ساده، مقاومت در برابر زلزله، تنوع در روش های اجرا و کاربردهای فراوان از جمله مزیت های بتن آرمه هستند.

بتن_مسلح

استحکام بالا:
بتن آرمه از مقاومت بسیار خوبی در برابر بارهای فشاری و خمشی بهره می برد.

به علاوه، این نوع بتن، یکی از محدودیت های اصلی بتن معمولی (مقاومت کششی) را نیز برطرف می کند. در واقع، همین ویژگی باعث محبوبیت و کاربرد گسترده آن در ساخت سازه های عمرانی شده است.

هزینه پایین:
مواد اولیه برای ساخت بتن آرمه دارای دسترسی بالا و هزینه نسبتا پایین هستند. البته استفاده از المان های تقویت کننده، هزینه تولید این مصالح ساختمانی را افزایش می دهد.

با این وجود، پایین بودن میزان تعمیر و نگهداری مورد نیاز، باعث کاهش هزینه کلی سازه های بتن مسلح می شود.

انعطاف پذیری:
با استفاده از قالب های مخصوص یا نصب قالب ها با آرایش مختلف می توان بتن آرمه را به شکل دلخواه درآورد. این ویژگی، دست معماران برای طراحی های منحصر به فرد را باز می گذارد.

دوام:
در صورت طراحی و اجرای مناسب، دوام بتن آرمه بسیار بالا خواهد بود. این ماده تحت تأثیر عوامل جوی نظیر باران و برف قرار نمی گیرد و می تواند تا 100 سال در شرایط آب و هوایی مختلف پایدار باقی بماند.

به دلیل نفوذپذیری پایین، بتن می تواند در برابر مواد شیمیایی محلول در آب نظیر سولفات ها، کلریدها و کربن دی اکسید مقاومت کند.

البته امکان خوردگی سطح بتن در مواجهه با این مواد وجود دارد. با این وجود، روش های متنوع ترمیم بتن، باعث جلوگیری از تخریب سازه می شوند.

با توجه به نکات اشاره شده، بتن مسلح، بهترین گزینه برای ساخت سازه های آبی و زیرآبی است.

مقاومت در براب آتش:
ماهیت بتن از آتش گرفتن و سوختن بتن آرمه جلوگیری می کند. این ماده بازه 2 تا 6 ساعته را برای انجام عملیات های نجات در حین آتش سوزی فراهم می کند.

سازه های بتن آرمه نسبت به سازه های فولادی از مقاومت بیشتری در برابر آتش بهره می برند. بتن مسلح، گزینه خوبی برای محافظت از فولاد در برابر آتش و اجرای سازه های در معرض دمای بالا است.

شکل پذیری:
شکل پذیری از دیگر مزایای بتن آرمه نسبت به بتن معمولی است. وجود میلگرد یا دیگر المان های تقویت کننده، باعث شکل پذیری سازه در صورت اعمال بارهای شدید می شود.

به این ترتیب، افراد حاضر در سازه های بتن آرمه در هنگام مشاهده ترک یا تغییر شکل شدید، به احتمال رخ دادن شکست پی می برند. این ویژگی، امکان اتخاذ اقدامات مناسب جهت جلوگیری از آسیب های بیشتر را فراهم می کند.

مقاومت در برابر زلزله:
در صورت طراحی مناسب، سازه های بتن آرمه از مقاومت بسیار خوبی در برابر بارهای دینامیکی مانند زلزله و باد بهره می برند.

سیستم سازه ای ساختمان های بتن مسلح معمولا از نوع قاب خمشی است. این نوع سیستم، سختی مورد نیاز برای مقابله با بارهای جانبی لرزه ای را فراهم می کند.

اجرای ساده:
ساخت سازه های بتن آرمه نسبت به اجرای سازه های فولادی ساده تر و نیاز به نیروی کار ماهر در آن کمتر است.

استفاده از مواد بازیافتی:
باطله ها و محصولات جانبی بسیاری از صنایع نظیر خاکستر بادی، سرباره، ضایعات شیشه و حتی تکه های کنده شده از لاستیک وسایل نقلیه را می توان به عنوان جایگزین سیمان یا سنگدانه در ترکیب بتن آرمه استفاده کرد.

بنابراین، استفاده از این مصالح ساختمانی، اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از زباله های صنعتی را کاهش می دهد و مشخصات مکانیکی بتن (کیفیت سازه) را بهبود می بخشد.

تنوع در اجرا:
یکی از مزایای بتن آرمه، قابلیت اجرای آن با استفاده از روش های متفاوت است. با ثابت بودن فرآیند اجرای بتن های مسلح شده با میلگرد، بتن های الیافی را می توان مانند بتن معمولی به صورت دستی، پمپ، پاششی و غیره در محل مورد نظر اجرا کرد.

کاربردهای فراوان:
بتن آرمه به منظور ساخت ساختمان، پل، سد، جاده، دیوار حائل، نیروگاه، مخزن، سازه های شناور، فونداسیون سازه های عمرانی، سازه های دریایی، لوله، المان های باربر و غی باربر پیش ساخته مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد بتن مسلح به اندازه ای زیاد است که آن را به پرمصرف ترین مصالح ساختمانی تبدیل می کند.

معایب بتن مسلح چه هستند؟
در کنار مزایای متعدد، بتن آرمه دارای محدودیت هایی است که می توانند باعث ترجیح استفاده از مصالح ساختمانی دیگر برای ساخت سازه های عمرانی شوند.

برخی از این محدودیت ها عبارت هستند از:

  • وزن زیاد سازه در مقایسه با سازه های فولادی، چوبی و شیشه ای.
  • عملیات های بسیار زیاد در زمینه قالب بندی و نیاز به فضای کافی به همراه نیروی کار برای اجرای این عملیات ها.
  • عدم امکان بهره برداری سریع از سازه به دلیل نیاز به گذشت زمان برای گیرش بتن و دستیابی به مقاومت فشاری نهایی.
  • نیاز به دقت بالا در طراحی و اجرا به دلیل تأثیر مستقیم نحوه اختلاط، قالب بندی، بتن ریزی و گیرش بر روی مقاومت نهایی سازه.
  • هزینه بالای قالب های مورد استفاده و نیروی کار ماهر (آرماتوربند) برای اجرای بتن مسلح نسبت به بتن معمولی.
  • امکان رخ دادن ترک ناشی از جمع شدگی و کاهش مقاومت.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>