غله ای که به صورت دستی یا با کمباین های معمولی برداشت می شود، حاوی مقدار زیادی ناخالصی ها مانند ساقه غلات، ریشک، علف های هرز، سنگ، شن، ماسه و همچنین دانه های شکسته و چروکیده و نیز سایر ناخالصی ها است.
کلیه اجزای تشکیل دهنده نمونه ای از غله که صدمه دیده یا سالم و طبیعی نبوده و به نحوی تأثیر نامطلوبی روی کیفیت آرد و خواص نانوایی می گذارد، جزء افت منظور میشود. به همین جهت قبل از فرایند آسیاب کردن باید این مواد جدا گردند.
در بوجاری مقدماتی، تمام مواد خارجی یا افت غیر مفید که شامل بذور علف های هرز، کاه، کزل، سنگ، فلز، ناخنک و… می باشند، باید جدا گردند، در حالی که در بوجاری اصلی بذور غیر از غله مورد نظر، دانه های شکسته، چروکیده، پوک و جوانه زده که جزء افت مفید به حساب می آیند، باید تفکیک و خارج گردند.
اصولاً افت غیر مفید در گندم باید کمتر از %1 و افت مفید کمتر از %4 باشد. در فرایند آسیاب کردن و تبدیل دانه به آرد، بوجاری و تمیز کردن و آماده سازی غله اولین فرایند تکنولوژیکی به حساب می آید.در کارخانجات آردسازی به منظور تمیز و پاک کردن دانه باید ماشین آلات و تجهیزات مناسب با توجه به روش جداسازی و خواص فیزیکی غله و ناخالصی های همراه با آن انتخاب شوند.
جداسازی ناخالصیها می تواند از طریق سیستم الک (الک های گرد یا چوب کبریتی) و یا ترییور و یا هوادهی و نیز به وسیله آهنربا صورت پذیرد. انتقال و جابه جایی غله یا محصول را می توان از طریق سیستم پنیوماتیک انجام داد.