مخلوط کن هایی که مخصوص اختلاط مواد پودری هستند به دو شکل ساخته می شوند. یکی از آنها به شکل یک ظرف دوار است که حرکت گهواره ای ایجاد می کند. نوع دوم به شکل مارپیچ طراحی شده است.از این مخلوط کن ها برای مخلوط کردن غلات، آرد و آماده سازی مخلوط های پودری استفاده می شود.
مخلوط کن های گهواره ای
این دستگاه به شکل های متفاوتی وجود دارند از جمله به شکل های بشکه، مخروط مضاعف، مخروط Y شکل و مخروط V شکل است.به طور معمول دستگاه های مذکور را تا نیمه از غلات پر می کنند و با سرعت 20 الی 100 دور در دقیقه به چرخش وا می دارند. تعیین زمان مناسب اختلاط برای سازندگان معین بستگی به شکل و سرعت چرخش مخزن دارد.
البته سرعت چرخش باید کم تر از سرعت بحرانی باشد (سرعتی که در آن نیروی گریز از مرکز بیش از نیروی ثقل شود).بازدهی اختلاط را با استفاده از تیغه های داخلی (بافل ها) و یا بازوهایی که ناهمسوی با مخزن می چرخند، افزایش می دهند. این نوع مخلوط کن را برای پوشش دادن نیز به کار می برند.
مخلوط کن نواری
این نوع مخلوط کن ها متشکل از دو تیغه نازک فلزی (نوار) مانند هستند که آن ها را به صورت مارپیچ درآورده اند. این دو تیغه در یک ظرف به شکل نیم کره به طور ناهمسو می چرخند.شیب دو نوار مختلف است به طوری که یکی از مواد را به سرعت به جلو می راند و دیگری به آرامی به عقب می کشد. بنابراین برآیند حرکات به سمت جلو است و لذا دو عمل اختلاط و انتقال مداوم تواما صورت می گیرد.از این نوع میکسرها برای مخلوط سازی مواد خشک استفاده می شود.
مخلوط کن مارپیچی عمودی
برای ساخت این مخلوط کن ها مارپیچ عمودی را داخل یک ظرف مخروطی نصب می کنند. این مارپیچ حول محور مرکزی دوران می کند و محتویات داخل مخلوط کن به طور کامل همزده می شوند. این مخلوط کن برای موقعی مناسب است که بخواهند مقدار اندک از یک ماده را با مواد زیادی مخلوط کنند.نوع دیگری از این مخلوط کن ها وجود دارد که در آن مارپیچ مرکزی ساکن می باشد ولی کارایی آن کمتر است و قیمت آن ارزان تر است.