همانطور که می دانید زیرسازی یکی از مهم ترین بخش های ساخت و ساز است. برای زیرسازی سرامیک های کف باید مراحلی را رعایت کنیم. ابتدا باید از صاف بودن سطح زیری اطمینان حاصل کنیم، زیرا عدم صاف بودن سطوح باعث به وجود آمدن انحنا و نازیبایی در نصب سرامیک می شوند. درصورتیکه کف صاف نباشد باید به تعمیر و صاف کردن آن بپردازید تا در آخر به سطح صاف مورد نظر جهت نصب سرامیک ها برسید. این موضوع باعث افزایش سرعت شما در نصب خواهد شد. کف سازی ازنظر موقعیت ساختمان در دو دسته قرار می گیرد:
انواع زیرساز سرامیک کف
بهترین ماده برای نصب سرامیک، تخته های سیمانی با ملات چسبیده می باشند. بنابراین در صورتی که از کفپوش سرامیکی استفاده می کنید بهتر است از چنین زیرسازی استفاده کنید، چراکه سرامیک ها راحت تر روی آن می نشینند. روش سنتی نیز وجود دارد که در آن از ملات به تنهایی برای زیرساز سرامیک استفاده می شود. نوع دیگر زیرساز برای سرامیک ها تخته های چوب هستند؛ چراکه چوب ها خاصیت ضد آب دارند. زیرساز دیگری که برای سرامیک استفاده می شود بتن است.
بتن به زیرساز سنتی سرامیک یعنی ملات نزدیک تر است، بنابراین یکی از مناسبترین زیرسازهای سرامیک است. بتن ها قبل از زیرسازی باید سالم باشند، زیراکه در صورت داشتن شکاف باعث ایجاد ترک در سرامیک ها می شوند؛ مگر آنکه از انواع چسب و مواد چسبیدنی برای پوشاندن شکاف ها استفاده کنید. مواد چسبیدنی باید خاصیت عایق نیز داشته باشند.
ضخامت ملات سرامیک کف
روش سنتی پوشاندن و زیرسازی برای سرامیک ها همانطورکه گفته شد ملات است و گاهی یک لایه بتن و سپس سرامیک که البته سختی های خودش را داشته، زیرا ساخت ملات کار هر کسی نیست و متخصص خودش را می طلبد. همچنین مهندسان استفاده از تخته های چوبی را برای نصب سرامیک چندان مناسب نمی بینند. تخته های چوب با آب، افزایش حجم می دهند؛ درنتیجه برای زیرسازی مناسب نبوده و باعث می شوند سطح ناصافی به دست آید.
امروزه در زیرسازی اغلب از ملات ماسه و سیمان به ضخامت 2 سانتی متر استفاده شده و سرامیک به میزان یک میلیمتر در ملات فرو می رود. برای پر کردن بندها و زیباسازی از دوغاب، سیمان و پودر سنگ استفاده می شود و برای بین سرامیک ها دوغاب بکار می رود (می توانید پس از خشک شدن دوغاب آن را از سطح سرامیک ها پاک کنید). ملات نصب سرامیک از پودر سنگ و سیمان به نسبت 1 به 3 تشکیل شده است.