انواع لعاب
لعاب هایی که برای کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می گیرند از نظر ترکیبات شیمیایی، مقاومت در برابر عوامل شیمیای، روش های تولید و ویژگی های ظاهری و فیزیکی در دسته بندی هایی قرار می گیرند که در ادامه هر کدام از این دسته بندی ها را برای شما توضیح می دهیم.
انواع لعاب از نظر ترکیبات شیمیایی
لعاب های سرب دار
این نوع لعاب خود به دو دسته زیر تقسیم می شود:
لعاب های بدون سرب
این نوع لعاب کاری در محدوده دمای 1150 تا 1200 درجه سانتی گراد انجام می شود و گفتنی است که لعاب های بدون سرب هم به دو دسته بور دار و بدون بور تقسیم می شوند.
انواع لعاب از نظر مقاومت در برابر عوامل شیمیایی
لعاب ها به لحاظ مقاومتی که از خود در برابر مواد شیمیایی نشان می دهند به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
لعاب خام
این نوع لعاب هیچ فرآیند پخت و حرارت دهی را نمی گذراند و ترکیبات آن با آب و الکترولیت آسیاب و مخلوط می شوند و بعد از 48 ساعت در حوضچه ها از آن ها استفاده می کنند. این نمونه لعاب ارزان است و مقاومت شیمیایی بالایی هم دارد.
لعاب نمکی
این نوع لعاب کاری در کوره های سنتی با دمای پخت پایین در حدود 1200 درجه سانتی گراد انجام می شود و ماده مورد نظر برای لعاب از طریق روزنه هایی وارد کوره می شوند.
لعاب های فریتی
این نوع لعاب کاری خود به دو نوع می باشد. نوع اول "لعاب فریتی سرب دار" می باشد که این نوع لعاب نقطه ذوب را پایین می آورد و حلال بودن رنگ را بالا میبرد. نوع دوم لعاب های فریتی بور دار هستند، بور یک عنصر قدرتمند می باشد که نقش شیشه سازی را برعهده دارد.
انواع لعاب بر اساس ویژگی های ظاهری
لعاب ها از نظر ظاهری و ویژگی هایی که برای شما بعد از لعاب کاری قابل مشاهده است به دسته بندی های مختلف تقسیم می شوند که در ادامه این موارد را برای شما توضیح می دهیم.
لعاب های اِنگوب
لعاب های معرق
لعاب های پرسلان
لعاب های مات
لعاب های ترانسپارنتی یا شفاف