خود کنترلی
تولید سرامیک و کاشی یکی از کار های بسیار حساس است و همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم در بازار امروز اگر می خواهید قدم های بزرگ بردارید باید به کیفیت کار اهمیت بسیار زیادی دهید. زمانی که در سرامیک سازی بحث سر کیفیت است کنترل کیفیت باید با دقت بالایی انجام شود. بهترین روش این است که نیروهای هر قسمتی بر کیفیت تولیدی آن قسمت نظارت داشته باشند.
تهیه لعاب
تهیه لعاب برای مدیر یک کاخانه سرامیک سازی باید اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. چرا که کیفیت لعاب کاری و کیفیت مواد استفاده شده برای این کار تأثیر بسیار زیادی روی محصول نهایی شما خواهد داشت. همچنین گران قیمت ترین مصالحی که به کارخانه وارد می شوند مصالح لعاب کاری هستند و در صورتی که در این قسمت بی دقتی یا سهل انگاری انجام شود علاوه بر این که محصول نهایی بی کیفت خواهد شد و زحمات و هزینه های قسمت های قبل به هدر می روند، مواد لعاب کاری نیز تلف می شوند و این یعنی شما ضرر کرده اید. پس سرپرست این قسمت باید هوشیار، با تجربه و دارای علم کافی برای انجام این کار باشد. وظایف سرپرست لعاب کاری عبارت است از:
پرس و درایر
پرس و درایر یکی دیگر از قسمت های حساس و مهم کارخانه تولید سرامیک است که سرپرست این قسمت باید مسائل زیر را به صورت مدوام کنترل کند و روی آن ها نظارت داشته باشد، چرا که شاکله اصلی و شکل فیزیکی سرامیک تولیدی شما به این قسمت وابسته است. مواردی که باید دائما مسئول این بخش کنترل و پیگیری کند عبارتند از:
کوره
کوره مهم ترین ابزار تولیدی است زیرا تمامی مشکلاتی که برای محصول ایجاد می شود پس از خروج محصول از کوره مشخص می شود و در صورتی که نیرو ها و مسئول این بخش به اندازه کافی هوشیار و مسئولیت پذیر باشند می توانند تأثیر بسیار مثبتی روی خروجی محصولات داشته باشند. وظایف سرپرست کوره عبارتند از:
کنترل کیفی
این قسمت نیز به اندازه مواردی که تا الان گفتیم اهمیت دارد و نیرو های این قسمت باید دارای علم و تخصص کافی از صنعت تولید سرامیک باشند و نسبت به تمامی مراحل تولید آگاهی داشته باشند. افرادی که در این گروه فعالیت می کنند وظیفه دارند از شروع روند تولید تا پایان بسته بندی روی محصول نظارت داشته باشند. مواردی که نیروهای کنترل کیفی باید روی آن ها نظارت داشته باشند عبارت است از: