اساس این روش به طور ساده بدین ترتیب است که مخلوط مواد اولیه به صورت پودر با دانه بندی مناسب در حفره های قالب قرار گرفته و تحت فشار قرار می گیرد. بدین ترتیب مواد اولیه شکل حفره را به خود می گیرد. رطوبت پودر مورد استفاده حدوداً پنج درصد و دانه بندی پودر مشخص و باید ثابت باشد.
امروزه در صنایع تولید کاشی، پرس های بسیار مدرن و با توانمندی های بالا وجود دارد که حتی می توان طرح را در مرحله پرس کردن اعمال نماید (به عنوان مثال طرح های vein در کاشی های گرانیتی) و قالب های رستیک در کاشی های کف و دیوار و پرسلان قسمت پرس در کارخانجات تولید کاشی به عنوان یکی از مهم ترین قسمت ها بوده و علت آن برمی گردد به اینکه در این قسمت کلاً ماده ای با یک ماهیت پودری به بدنه کاشی تبدیل می شود و این تغیر ماهیت با مشکلات زیادی همراه می باشد، نظیر:
عیوب مذکور اکثراً به راحتی در محصول قابل رویت و تشخیص و جدایش بوده و عمدتاً به کاهش های ضایعاتی و درجات پایین تبدیل می شوند. اما برخی از عیوب محصولات پرس مثلاً نا گونیایی به واسطه خاک گیری نامناسب می تواند در قسمت های بعدی خصوصاً پخت، خود را نشان دهند و به صورت مشکلاتی نظیر نا گونیایی و اختلاف سایز نمایان شوند.