به طور کلی موارد مصرف این محصول بسیار زیاد می باشد که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در واقع این محصول به دلیل توانایی تحمل وزن بالا در مصارفی که نیاز به تحمل نیروی زیادی می باشد مورد استفاده قرار می گیرند.
به طور کلی قیمت پروفیل در واحد وزن این محصول اعلام می گردد و بسته به ضخامت ورق مصرفی متغیر می باشد.
در واقع محصولات نازک تر قیمت بالاتری را نیز دارا می باشند ولی به دلیل اینکه قیمت این محصول براساس واحد وزن محاسبه گردیده و محصولات نازک تر وزن کم تری نیز دارند بنابراین قیمت کمتری نیز دارند.
خصوصیات پروفیل های سنگین:
جوش پذیری عالی، سختی سطح و مقاومت خمشی و پیچشی از خصوصیات بارز این محصولات می باشد.
مقطع پروفیل در صنایع مختلف اعم از ساختمان سازی، راه سازی، ساخت در و پنجره کاربرد فراوانی دارند. در واقع می توان گفت این محصول در همه جا حضور دارد.
برخی از اصطلاحات در خصوص این مقطع بسیار رایج بوده و با وجود کاربرد فراوان هنوز اطلاعات زیادی در خصوص این تعاریف وجود ندارد.
در حالت کلی این محصول به دو دسته باز و بسته تقسیم می شوند. نوع باز شامل تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی، تسمه بوده و نوع بسته شامل لوله، قوطی، پروفیل pvc، قوطی درب و پنجره می باشد.
از جمله اصطلاحات دیگر این حوزه می توان به پروفیل های سبک و سنگین اشاره کرد که در ادامه به توضیح این تعاریف خواهیم پرداخت.
بنابر تعاریف بالا تفاوت این دو محصول درچند مورد می باشد. نخست اینکه نوع سبک با استفاده از ورق سرد (روغنی) و نوع سنگین توسط ورق سیاه تولید می گردد.
همچنین نوع سبک به محصولاتی با ضخامت پایین تر از 1.5 و نوع سنگین به ضخامت های بالاتر از 1.5 اطلاق می شود.
از لحاظ کاربرد نیز نوع سنگین معمولا در مواردی که نیاز به تحمل نیروی زیادی می باشد مورد استفاده قرار می گیرد.
از لحاظ قیمت نیز قیمت پروفیل سبک بیشتر بوده ولی در نهایت به دلیل اینکه قیمت بر واحد وزن محاسبه می گردد قیمت این محصول نسبت به نوع سنگین کمتر می باشد.