شیرهای سوزنی اغلب به عنوان یک عضو جانبی در شیرهای پیچیده تر مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال این شیرها در بعضی از انواع شیرهای فشارشکن کاربرد دارند.بیشتر پمپ های فشار ثابت گاورنری از شیرهای سوزنی به منظور کاهش نوسانات فشار، هنگام تخلیه پمپ استفاده می کنند.
این شیرها همچنین در سیستم های کنترل اتوماتیک احتراق به منظور تنظیم دقیق میزان سوخت ورودی به محفظه احتراق استفاده می شوند. همچنین در کاربردهای آزمایشگاهی که میزان دقت دبی جریان برای انجام آزمایشات خیلی مهم است از شیرهای سوزنی استفاده می شود.
شیرهای سوزنی برای عبور سیالات ویسکوز و سیالات حاوی ذرات جامد مناسب نیستند و بیشتر برای بخارها و سیالات غیر لزج استفاده می شوند. از جمله سیالات رایج مورد استفاده در شیرهای سوزنی گاز پروپان می باشد که به این نوع خاص از شیر، شیر پروپان گفته می شود.
شیرهای سوزنی بر اساس کاربرد مورد انتظار از آنها می توانند جنس های مختلفی داشته باشند. رایج ترین مواد مورد استفاده در ساخت شیرهای سوزنی فولاد ضد زنگ (Stainless Steel) و برنج (Brass) می باشد. شیرهای سوزنی برنجی مناسب برای سیستم های هیدرولیک، آب آشامیدنی، کاربردهای دما بالا و لوله کشی های گاز می باشند.
این نوع از شیرها برای ترکیبات خنثی و غیر خورنده مناسب هستند و از آنها به هیچ عنوان برای انتقال آب شور، آب مقطر، مایعات اسیدی و کلریدها نباید استفاده کرد.شیرهای سوزنی از جنس فولاد ضد زنگ، مقاومت شیمیایی بالایی دارند و همچنین میتوانند در دما و فشار بالا عملکرد مناسبی از خود نشان دهند و از این رو از آنها برای سیالاتی چون فراورده های نفتی و آب دریا استفاده می شود.
مزایا و معایب شیر سوزنی (Advantages & Disadvantages of Needle Valves)
مزایا
معایب