گلندها ساختار تقریباً ساده ای دارند و از اجزاء پیچیده ای تشکیل نشده اند. بدنه گلند Gland وظیفه حفظ ساختار و ایجاد استحکام در برابر بارهای خارجی را بر عهده دارد که قبلاً درباره جنس های مختلف گلند توضیح داده شد. واشر گلند که وظیفه آب بندی را بر عهده دارد، در قسمت خارجی گلند نصب شده و می تواند تکی یا دوتایی باشد. از دیگر اجزاء جانبی گلند میتوان به درپوش، مهره و واشر O ring اشاره کرد.
بر اساس کاربرد مورد نیاز، روش های مختلفی جهت اتصال گلند ها وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به اتصال با چسب، اتصال با پیچ یا فلنج، اتصال رزوه ای، اتصال با جوشکاری و یا اتصال پرسی اشاره کرد. اکثر گلندهای موجود در بازار از نوع رزوه ای هستند و این نوع از گلند ها دارای شرایط نصب مطمئن تری هستند.
همچنین از لحاظ شکل، گلندها دارای دو نوع معمولی و فلت هستند. تفاوت این دو نوع گلند در این است که نوع معمولی دارای مقطع دایروی بوده و برای سیم ها و کابل های معمولی استفاده می شود، اما نوع فلت دارای دریچه مستطیلی شکل باریک است که سیم های با مقطع صاف قابلیت عبور از آنرا دارند.
گلند Gland ضد انفجار
بسته به کاربرد مورد استفاده و محیط قرار گیری سیستم، گلندها باید دارای یک سری مشخصات ویژه علاوه بر ویژگی های اصلی خود باشند. گلندهای ضد انفجار (Explosion-proof cable glands) نوع خاص و پرکاربردی از گلندها هستند که دارای ویژگی ضد اشتعال و انفجار هستند.
این نوع از گلندها دارای یک پوشش از جنس مواد ضد آتش هستند و از آنها برای مناطق پرخطر و قابل اشتعال مانند صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و به طور مشخص در جایگاه سوخت استفاده می شود. این گلندها همچنین از انتشار هر نوع جرقه و جریان الکتریسیته به بیرون جلوگیری می کنند. به گلندهای ضد انفجار اصطلاحاً گلند EX هم گفته می شود.
گلندهای ضد انفجار مطابق با استانداردهای ضد انفجاری که در مقاله استانداردهای تجهیزات ضد انفجار و محیط های قابل انفجار توضیح داده شد، طراحی و تولید می شوند. برخی از این استانداردها عبارتند از: IEC & EN 62444، IEC 60079، IEC 60092، NFPA 70، API RP 14F و API RP 14FZ.