در جوشکاری سوکتی انتهای لوله باید تخت باشد و سپس در درون اتصالات، شیر، فلنج و … قرار بگیرد و دور آن جوشکاری فیلت انجام شود. در این نوع جوشکاری بر خلاف جوش لب به لب نیازی به ماشین کاری و پخ زدن لبه لوله و اتصال نیست و لوله همان طور که صاف بریده شده است می تواند برای جوشکاری آماده شود.
تنها لازم است تا قسمت اتصال تمیز شود و امکان نصب راحت فراهم گردد.این نوع جوشکاری همچنین برای خطوط بخار با فشار 300 تا 600 psi استفاده میشود. از جمله مزایا و معایب اتصال جوش سوکتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا
معایب
در اتصال جوش یک فاصله به اندازه 16 اینچ وجود دارد که سبب به تله افتادن و جمع شدن مایع در آن می گردد که این امر به مرور زمان سبب ایجاد خوردگی و زنگ زدگی در اتصال لوله شده و به آن آسیب میرساند.
مطابق با استاندارد ASME B31.1 1989 اگر میزان ارتعاشات در خط لوله بالا و قابل توجه باشد و یا اینکه خط لوله مورد نظر در یک محیط مستعد خوردگی قرار گیرد و امکان خوردگی درز جوش اتصال وجود داشته باشد، استفاده از جوش سوکتی مناسب نیست.
جوشکاری سوکتی (Socket Welding) اصولاً برای خط لوله های انتقال مواد اشتعال زا، سمی، خورنده و گران قیمت در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و گاز که عدم نشتی مسأله مهمی در سیستم باشد، استفاده میشود. جوشکاری سوکتی آب بندی بسیار مناسبی در محل اتصال ایجاد می کند و میزان نشتی را به صفر می رساند.