اتصالات جوشی برای اکثر کاربردها همچون شیرآلات صنعتی به خصوص لوله های فرایندی مربوط به پالایشگاه ها، صنایع نفت و گاز، جایگاه های سوخت و… کاربرد بسیار ویژه ای دارد.جوشکاری کاراترین روش اتصال برای لوله های با قطر بزرگ و اتصالات مربوطه میباشد. جوشکاری دارای یک سری مزایا و معایب است که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می شود:
مزایا:
معایب:
جوشکاری لب به لب
خطوط لوله با NPS 2 و بزرگ تر معمولاً توسط جوش لب به لب (Butt Welding) به هم متصل می شوند. جوشکاری لب به لب اقتصادی ترین روش برای اتصال لوله های با قطر بزرگ می باشد.روش ایجاد اتصال در این نوع جوشکاری به این صورت است که انتهای لوله باید حتماً ماشین کاری شده و پخ زده شود و اتصالات نیز باید دارای پخ باشند. دو قطعه مورد نظر باید در راستای هم و در فاصله مناسب از یک دیگر، خال جوش خورده و سپس توسط جوشی پیوسته اتصال مناسب ایجاد گردد. گاهی اوقات برای ایجاد فاصله مناسب جهت جوش از یک رینگ استفاده می شود.
انواع اتصالات مانند زانویی ها، فلنج ها، سه راهی ها و… قابلیت اتصال با استفاده از جوش لب به لب را به لوله ها و اتصالات دیگر دارند. این نوع جوش ها جهت بررسی میزان کارایی باید با اشعه ایکس مورد بازرسی قرار گیرند.استانداردهای BS EN13480-1 , ASME B16.25 , ASME B16.5 , ASME B16.34 , ASME B16.9 توضیحات کاملی درباره جوشکاری لب به لب و آماده سازی لوله ها و اتصالات جهت انجام این نوع جوشکاری ارائه داده اند.