در صورت تماس با گازهای آلوده یا استنشاق آن نکات ایمنی زیر را دنبال کنید:
چشم ها:
در صورت تماس آلودگی با چشم، بهتر است چشم و اطراف پلک را با آب گرم شستشو داد. این کار را به مدت 20 دقیقه انجام دهید.
تماس آلودگی با پوست:
در صورتی که پوست به واسطه تماس با براده یا آلودگی های ناشی از جوشکاری دچار حساسیت شد بهتر است محل را با آب گرم و صابون شستشو دهید.
در صورت بریدگی پوست نیز ابتدا محل برش را ضد عفونی نموده سپس از روش های درمان معمول کمک بگیرید.
استنشاق گازهای سمی:
در صورت استنشاق گازهای ناشی از جوش یا سوراخکاری ورق، بهتر است شخص مسموم را به هوای آزاد منتقل نموده در صورت وخیم بودن وضعیت عمل تنفس مصنوعی صورت گیرد.
در شرایط وخیم استفاده از کپسول های اکسیژن و کمک گرفتن از اورژانس توصیه می گردد.
خوردن براده:
در صورت خورده شدن ضایعات یا براده محصول، باید 4-2 لیوان مایعاتی چون آب یا شیر نوشیده شود.
در صورت هوشیار نبودن شخص مسموم از رقیق نمودن محتوای معده پرهیز گردد و تنها از پزشک معالج کمک گرفته شود.
ترکیبات ورق گالوانیزه:
اصولا از فولادهای کم کربن در ساخت چنین محصولاتی بهره گرفته می شود در فاز بعدی پوششی از جنس روی یا ترکیب روی و آهن به میزان 8 الی 12 درصد سطح ان را فرا می گیرد.
به این شیوه غوطه وری داغ گفته می شود که در میان فولادسازان ایرانی رواج دارد. ممکن است در پوشش ورق گالوانیزه حدود 0.01 درصد ترکیب آنتیموان مشاهده گردد.
در برخی موارد نیز به صورت ناخواسته احتمال دارد مقدار بسیار کمی سرب از محیط وارد ترکیبات شیمیایی محصول گردد که در آنالیز شیمیایی ترکیبات تشکیل دهنده می توان درصد دقیق این مقادیر را تخمین زد.
ورق های کروماته علاوه بر ترکیبات شیمیایی رایج دارای عناصری از جمله فسفات، کرومات و تیتانیوم هستند.
کنترل کیفی فنی ورق گالوانیزه:
پوشش روی ورق و همچنین انجام فرایندهای حفاظتی موجب افزایش طول عمر ورق شده و از فرسایش زود هنگام و ایجاد شوره و سفیدک روی سطوح محصول مانعت به عمل خواهد آورد.
اصولا ورق های گالوانیزه به دو حالت کروماته شده و کروماته نشده در انبارها یافت می شوند. انجام چنین فرایندهایی روند رنگ آمیزی و میزان چسبندگی سطح ورق را به طور چشم گری تحت تأثیر قرار می دهد.
در صورتی که ورق کرومات نشده باشد بهتر است آن را به صورت روغنی سفارش داد زیرا در شرایط مرطوب انبارداری دوام بهتری خواهد داشت.