لوله های متنوعی در بازار محصولات فولادی یافت می شوند از جمله این قبیل محصولات می توان به لوله های گوشت دار اشاره نمود این دسته از محصولات فولادی به دلیل ضخیم بودن دیواره ها به نام لوله گوشتی یا لوله فولادی ضخیم شناخته می شوند.
محصولات بسیار ضخیم قابلیت جوش پذیری ندارند و تفاوت عمده آنها با لوله های درز مستقیم در همین مورد است.
با توجه به شیوه تولید محصولات نام برده می توان گفت که با کمی تفاوت، زیر مجموعه ای از انواع لوله مانیسمان محسوب می شوند و ضخامت بالای این گونه لوله ها از جمله ویژگی های منحصر به فردی است که آن ها را در بازار محصولات فولادی متمایز می سازد.
اصولا به منظور بهره برداری پروژه های عظیم یا انتقال مایعات بین شهری از محصول مذکور کمک گرفته می شود.
کاربرد لوله صنعتی گوشتدار:
لوله های ضخیم یا همان لوله گوشت دار فولادی کاربردهای متنوعی دارد اما اغلب، در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرند:
منظور از محصول گوشتدار همان لوله هایی با ضخامت بسیار بالا نسبت به سایر لوله ها است که اغلب در شرایط محیطی سخت مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به اینکه ضخامت تیوب فولادی بسیار بالاست طبیعتاً وزن آن نیز بالاتر از حد معمول خواهد بود بر همین اساس ارزش و قیمت پایه آن نسبت محصولات معمولی بالاتر است.
تولید کنندگان لوله صنعتی ضخیم:
عمده تفاوت لوله های ضخیم و نازک در جداره آن ها، تکنولوژی به کار رفته در روند تولید و کاربرد هر کدام می باشد.
محصولات ضخیم تر از شیوه نورد گرم و محصولات نازک تر از شیوه نورد سرد فولاد تولید و سایز بندی می شوند.
بر همین اساس خواص مکانیکی آنها با یکدیگر کاملا متفاوت خواهد بود. این دسته از محصولات با توجه به ضخیم بودن، شیوه تولید خاص خود را دارند برای تولید لوله گوشتدار دار صنعتی از شمش فولادی استفاده می شود.
از تولید کنندگان محصول صنعتی گوشت دار ایران، می توان به کارخانه های زیر اشاره نمود:
خوشبختانه فولادسازان ایرانی موفق به تولید لوله ضخامت بالا و یا همان لوله مانیسمان گوشتدار شده اند.
با توجه به شرایط تولید این قبیل از محصولات فولادی و مواد اولیه آن همواره باید دقت نمود که محصول فولادی مورد نظر خود را به درستی انتخاب نماییم.
تنوع لوله های فولادی موجب گردیده طیف وسیعی از انتخاب پیش روی متقاضی قرار گیرد این قبیل محصولات بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی به مرحله تولید می رساند.
لوله گوش دار نیز مستثنی نبوده. لوله های صنعتی حاصل اعمال فرآیندهای حرارتی بر روی شمش های فولادی هستند.
موارد زیر از جمله ویژگی های منحصر به فرد لوله گوشتدار و یا لوله ماهیچه ای می باشند:
انواع لوله گوشتدار:
شیوه تشخیص لوله گوشتدار صنعتی:
تیوب های گوشتدار اصولا برای انتقال مایعات مورد استفاده قرار می گیرند اما ضخامت آنها از حد معمول بالاتر است.
اصولا این ضخامت از چندین میلی متر تا چندین سانتیمتر متغیر است و به دلیل ضخامت بالا با نام گوشتدار یا ضخیم بار شناخته می شود.
این دسته از محصولات مثل لوله های درز مستقیم و یا مانیسمان از فرآیند نورد با ماده اولیه شمش فولادی تولید و روانه بازار می شوند.
انواع لوله های ضخیم بر اساس سایز تقریبی نام گذاری می شوند. به عنوان مثال محصولاتی با ضخامت 10 میلی متر با نام گوشتدار 10 میل و محصولی با ضخامت20، با نام گوشتدار20 میل شناخته می شوند.
سازگاری این قبیل از محصولات با شرایط سخت، قرار گرفتن در محیط های مرطوب ومستعد بارش، کارایی در فواصل زیاد، مقاومت بسیار بالا و عوامل این چنینی از ویژگی های بارز محصول مذکور می باشد.
به منظور محاسبه دقیق ضخامت می توان قطر بیرونی و درونی را از یکدیگر کسر نمود تا ضخامت محصول به صورت تقریبی محاسبه کرد.