این سقف بدون میلگرد و قالب بندی اجرا می شود و از ورق های گالوانیزه برای این سقف استفاده می کنند.
اجرای این سقف بیشتر از لحاظ نحوه اجرای آن متفاوت است به این دلیل که در آن از آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی ورق های فولادی که گالوانیزه هستند انجام می شود.
اسکلت ساختمان که زده شد و تمامی مراحل ساختمان تا اجرایی کردن سقف انجام شد، آن وقت ورق های گالوانیزه به وسیله نیروی انسانی یا جرثقیل و یا بالابر به طبقات برده می شود.
این نکته لازم به ذکر است که برای حمل این ورق ها نیاز به دستگاه خاصی نیست، اما باید ورق ها علامت گذاری شوند تا قطعات طوری کنار هم قرار بگیرند که اضافه بار به سازه منتقل نشود.
برای اجرا، ابتدا باید ورق های فولادی را روی نشیمن تیرهای سازه ثابت کرد. ورق ها را کنار هم می چینند و بعد به کمک دستگاه های میخکوب آن ها را محکم می کنند.
این چیدمان طبق نقشه های اجرایی است و عرض تکیه گاه باید حداقل برابر با عمق عرشه ها باشد. پس از آن باید دهانه ها را پوشش داد، چرا که این ورق ذوزنقه ای شکل است و دهانه های آن باز است.
اگر در اجرای سقف عرشه فولادی برای تیرریزی طول دهانه های سقف عرشه فولادی بیش تر از 4 متر باشد، نیاز به اجرای تیر فرعی بدون شمع بندی خواهد بود.
وقتی که ورق ها محکم شدند روی آن ها گل میخ هایی جوش می دهند که فرآیند نصب گل میخ ها مشروح است و می توانید در مقاله نقش گل میخ در سقف عرشه فولادی آن را بخوانید.
پس از آن که گل میخ ها نصب شدند مرحله آرماتوربندی و بتن ریزی آغاز می شود.
میلگردهای حرارتی و ضد آتش و حریق به همراه اجرای آرماتورها روی عرشه فولادی انجام می گیرد. نوع و فاصله میلگردهای این شبکه از سطح فوقانی دال، به ضخامت دال بستگی دارد.
در مرحله آخر بتن ریزی انجام می شود.
بتن ها را روی عرشه فولادی می ریزند و بعد آن را صاف می کنند که این فرآیند مانند قالب عمل می کند.
برای سقف پارکینگ، انبار و… حتما باید سطح بتن صاف و یکدست باشد.
نکات مهم در خصوص اجرای عرشه فولادی:
انتخاب نوع ورق فولادی مهم است به ویژه این که ضخامت مناسب را انتخاب کنید.
در حال حاضر بهترین نوع ورق برای سقف عرشه فولادی رول فرمینگ به روش تایوانی است که در تمام سطوح آن زائده های زیادی قرار دارد که باعث می شود بتن با درصد بیشتری با ورق درگیر شود.
ضخامت مناسب برای ورق در این محصول 0.8 میلی متر است اگر چه که از 0.7 تا 1.2 میلی متر نیز برای این کار استفاده می کنند.
چگونه ضخامت ورق خود را در هنگام خرید تشخیص دهیم؟
اگر لبه ورق 0.7 را با انگشت بگیرید و خم کنید (بهتر است که با سه انگشت ورق را بگیرد) می بینید که خیلی راحت خم می شود.