انرژی خورشیدی را با استفاده از سلول های فتوولتائیک می توان در جهت تولید برق تحت کنترل درآورد.
قاب های سلول های فتوولاتیک را می توان به نمای خارجی ساختمان متصل کرد یا اینکه از آنها در سیستم پوششی ساختمان بهره گرفت.
طول عمر، قدرت و استحکام فولاد ضد زنگ آن را به یک ماده ایده آل برای لایه زیرین سلول های فتوولتائیک در سیستم پوششی ساختمان ها تبدیل کرده است.
در هر حال، مشخص نیست که این مزایا می تواند هزینه های اضافی را توجیه کند چون عمر طراحی سیستم فتوولتائیک به بیشتر از 20 سال نمی رسد و این به خاطر عملکرد نوارهای فتوولتائیک و نه به خاطر طول عمر لایه زیرین این سلول هاست.
پنل گرمایی خورشیدی می تواند برای گرمایش هوا و آب در مصارف خانگی جهت تامین فضای گرم و آب گرم مورد استفاده قرار بگیرد.
کالکتور خورشیدی گرمایی ممکن است هم تراز با موزاییک های سقف باشد یا به صورت شیب دارد روی ساپورت ها نصب گردد.
فولاد ضد زنگ می تواند برای قاب و کلکتورهای بدون لعاب این پنل های خورشیدی استفاده شود و همچنین برای اتصالات و مبدل ها نیز به کار می رود.
کالکتورهای گرمایی فولادی ضد زنگ به صورت ادغام شده در سیستم سقف مقاوم در برابر آب و هوا قابل دسترسی هستند.
صفحات تیره تر معمولا برای جذب بخش بیشتری از انرژی خورشیدی نسبت به صفحات روشن تر که تمایل به بازتاب تشعشعات خورشیدی دارند مناسب تر هستند.
بنابراین، برای افزایش میزان جذب حرارت پنل های گرمایی ساخته شده از فولاد ضد زنگ یک پوشش کرومی تیره روی لایه خارجی آن ها کشیده می شود که این امر موجب افزایش قیمت سیستم می شود.
مطالعه و تحقیق جهت ایجاد پوشش های تیره ارزان قیمت برای مصارفی که جذب بالا مورد نیاز است باید صورت گیرد.
نیروگاه های سوخت زیستی:
سوخت زیستی، سوختی است که از موجوات زنده یا مدفوع آنها تولید می شود.
در سال های اخیر، آمدن سوخت های زیستی به معنی تولید اتانول، دیزل یا مایعات سوختی از محصولات زراعی کارخانه های فرآوری مانند:
ذرت، نیشکر و کلزا می باشد. معمولترین استفاده از سوخت های زیستی در حمل و نقل های ماشینی است.
برای مثال سوخت E10. سوخت های زیستی به طور جهانی مورد استفاده قرار می گیرند و این استفاده در اروپا، آسیا و آمریکا در حال گسترش است و دلیل آن ناشی از قیمت نفت، نگرانی ها حول پتانسیل موجود برای افزایش بالاتر، انتشار گازهای گل خانه ای، علاقه به گسترش روستاها و عدم ثبات در خاورمیانه است.
تولید اتانول بین سال های 2000 تا 2005 در جهان به دو برابر رسید و بیو دیزل چهاربرابر شد.
هدف اتحادیه اروپا این است که تا سال 2010، 5.75% از سوخت حمل و نقل از منابع زیستی تامین شود ولی بعید به نظر می رسد که این هدف محقق شود.
افزایش تقاضای استفاده از سوخت های زیستی فرصت های قابل توجهی را در استفاده از فولاد ضد زنگ ارائه می دهد، زیرا در برابر خوردگی مقاوم است.
الان تقریبا به طور گسترده ای در ساختمان های کارخانجات سوخت های زیستی موجود در حال استفاده است.
یک کارخانه سوخت زیستی معمولی شامل:
راکتور، بویلر، برج خنک کننده، لوله های فرآیند، پمپ ها همگانی و پمپ های فرآیندی، مخازن ذخیره و سیم پیج مبدل های حرارتی، است که از هزاران تن ورق، صفحه و لوله های فولادی ضد زنگ استفاده می کنند.
قبلا در این قبیل کارخانه ها از فولاد گرید 1.4301 استفاده می شد ولی در چند سال اخیر گریدهای دوبلکس 1.4362 و 1.4162 هم برای استفاده مشخص شده اند.