به اعتقاد برخی کارشناسان، سنگ، موزاییک، سرامیک و… از جمله کفپوش های سنتی ویژه ساخت و سازهای گذشته هستند.
هیچکدام آنها مناسب یک آپارتمان مسکونی نبوده و بیشتر برای اماکن عمومی، فروشگاه ها و فضاهای بیرونی استفاده می شوند.
دلیل استفاده از آن در ساخت و سازهای جدید مسکونی در سال های اخیر، نگاه بساز و بفروشی سازنده است.
این متخصصان دکوراسیون معتقدند کفپوش های چوبی به ویژه پارکت، از رایجترین و مورد پسندترین انواع ساختمانی است و جزء بهترین پوشش ها برای کف ساختمان های مسکونی به حساب می آید.
انواع چوبی که چوب طبیعی و یا الیاف چوب فشرده هستند، از رایج ترین انواع ساختمان محسوب می شوند که استفاده از آنها نسبت به گذشته بیشتر شده است.
گرما بخشی متریال چوب و نزدیکی ساختار آن به طبیعت، از مهم ترین دلایل محبوبیت استفاده از این نوع محصولات است.
در این محصولات چوبی مانند پارکت از چوب درختانی همچون افرا، صنوبر، کاج و بلوط استفاده می شود.
مزایا و معایب پارکت چوبی:
از مزایای این محصولات می توان به گرما بخشی بالا در کف ساختمان، مقرون به صرفه بودن برای منزل، زیبایی و مقاومت نسبتا مناسب، تنوع بالا، سازگار با دکوراسیون مدرن و سنتی، نصب بسیار سریع و آسان، سهولت در تعمیر و نگهداری، مقاومت و ماندگاری بالا در برابر رطوبت، حرارت و ضربه در صورت استفاده از چوب های فرآوری شده اشاره کرد.
در مقابل، این محصولات، معایبی همچون خرابی، فرسودگی و نیاز به تعمیرات زودتر در مقایسه با دیگر کفپوش ها، خطرات هنگام آتش سوزی، لزوم مراقبت بیشتر به خاطر نفوذ حشراتی مانند موریانه، حساسیت به رطوبت خصوصا در پارکت ها، صدای نابهنجار یا تاب برداشتن در صورت عدم نصب درست و ظرافت کمتر نسبت به چوب طبیعی را دارا هستند.
انواع کفپوش چوب:
پارکت، لمینت و ترموود رایج ترین متریال های کفپوش های چوبی موجود در بازار هستند.
از پارکت و لمینت، می توان در اتاق خواب، سالن پذیرایی، تراس و بالکن، روف گاردن ساختمان و… استفاده کرد اما برای فضاهای مرطوب، مانند دور استخر، استفاده از ترموودها لازم است.
پارکت:
نوعی کفپوش است که جنس آن از چوب طبیعی درختان است. پارکت های چوبی ابتدا به کف اتاق چسبانده می شوند و پس از اینکه چسب آنها کاملا خشک شد سطح روی این نوع کفپوش ها را ابتدا ساب می زنند و سپس از لاک برای صاف و صیقلی کردن آن استفاده می کنند.
لمینت:
از جنس الیاف چوب فشرده (HDF) است و هر چند شباهت زیادی به پارکت چوبی دارد اما به طور مستقیم از چوب درختان ساخته نمی شود و به دلیل مشکلات پارکت های چوبی ساخته شده است.
لمینت به کف اتاق چسبانده نمی شود، بلکه توسط شیارهایی که دور تا دور لمینت ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می شوند.
در مقایسه پارکت و لمینت باید گفت تعویض کفپوش های لمینت، ساده است و قیمت مناسب تری از پارکت دارند با این حال، تمیز کردن لمینت به خاطر نفوذ رطوبت یا آلودگی در زیر آن، دشوار است و گرم شدن هوا نیز بعضا موجب انبساط و آسیب رسانی به آن می شود.
در مجموع به دلیل داشتن مزایای زیاد، مدت هاست لمینت ها در پوشش کف اتاق، جایگزین پارکت های چوبی شده اند.
ترموود:
از چوب ترموود ساخته شده و به دلیل استحکام بالا، می تواند در فضاهای پر رفت و آمد و چندین سال بدون افت کیفیت مورد استفاده قرار گیرد.
برای نصب این محصول حتما باید زیرسازی صورت گیرد. ضمنا اگر پس از نصب آن از رنگ ترموود استفاده شود می تواند طول عمر مفید محصول را افزایش دهد.
کفپوش ترموود علاوه بر استحکام و زیبایی قابل توجه، بسیار سریع نصب می شود و با سازه های دیگر، ترکیب رنگ زیبایی را ایجاد می کند.
علاوه بر اینها، کفپوش بامبو نیز یکی از انواع این محصولات چوبی است با این تفاوت که چوب سخت نیست و نوعی نی محسوب می شود.
این محصول، از نظر مقاومت، به سختی چوب بلوط به عنوان رایجترین چوب مصرفی برای کفپوش است.
ممکن است ظاهر آن سست به نظر برسد، اما بسیار مقاوم است.
قطعات انواع بامبو می تواند به صورت عمودی یا افقی، بریده و نصب شوند. بامبو با دو رنگ طبیعی بلوند و کهربایی، نسبت به سایر انواع چوبی کمتر منبسط می شود و برای هر نوع آب و هوایی مناسب است.
در همین رابطه، کفپوش چوب پنبه ای، برای آشپزخانه، اطراف خانه و اداره، مناسب است.
این محصولات، نرم تر از سایر موارد هستند و احساس راحتی و سطح گرم برای راه رفتن روی کف اتاق ایجاد می کنند.
علاوه بر ظاهر زیبا، نحوه نصب آن بسیار آسان است و دوام نسبتا بالایی دارد اما باید از مکان هایی که در تماس با آب هستند دور باشند. این محصول، شامل دو نوع کاشی و تخته ای است.