این نوع از کابل ها الکتریسیته و جریان برق را از نیروگاه های برق به شبکه هایی که وظیفه توزیع را بر عهده دارند، انتقال می دهند. بدین ترتیب، بخشی از کاربرد این کابل ها در شبکه های توزیع و برخی دیگر در شبکه های انتقال است. مقاومت کابل های فشار قوی در برابر انتقال جریان بسیار قوی، بالا می باشد. از این نوع کابل ها در موارد زیر نیز استفاده می شود:
کابل کشی در پست های هوایی که اغلب از کابل فشار قوی 33 کیلو ولت استفاده می شود.کابل های وارد شده به ترانس و پست های برق که اغلب کابل فشار قوی 20 کیلو ولت است. این کار توسط ترانسفورماتورهای قدرت انجام می شود.کابل هایی که در پست های انتقال کوچک تر قرار می گیرند و اغلب از نوع کابل فشار قوی 12 کیلو ولت هستند و پس از آن، برق به ولتاژ 1 کیلو ولت در پست های کوچک تر تبدیل می شود.
ترانس های کوچک تری در پست ها قرار دارند که برق 1 کیلو ولت را به 220 ولت شهری تبدیل می کنند و از آنجا برق توسط کابل های فشار ضعیف، به منازل و روشنایی شهری توزیع می شود.برای دکل های بزرگ بین شهری و کابل کشی جهت انتقال برق بین شهرها از این نوع کابل ها استفاد می شود. معمولاً این دکل ها به همراه کابل، برق را از نیروگاه ها دریافت می کنند.کابل کشی جهت توزیع برق می تواند در زیر زمین و به صورت دفن شده با کابل خشک (مفتول) باشد که این نیز از دیگر کاربردهای کابل فشار بالا است.
کابل فشار قوی روغنی
یکی از انواع کابل های ولتاژ بالا، کابل های روغنی فشار قوی هستند که خود به دو دسته زیر تقسیم می شوند: