فواید رایانش ابری در ساختمان:
رایانش ابری در ساختمان فواید زیادی در صنعت ساخت و ساز برای مهندسین، طراحان و حتی پیمانکاران دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود.
پردازش قدرتمند داده ها:
پردازش داده ها در فضای ابری تنها راه کاربردی برای دستیابی به بیشترین نتیجه به هنگام ساخت یک سازه است.
به عنوان مثال، هنگامی که هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز یک سایت ساختمانی پرواز می کنند، آنها هزاران عکس با مختصات GPS دقیق و فراداده می گیرند.
برای استفاده از این تصاویر باید آنها را به حالت قابل دیده شدن رساند، چیزی فراتر از توانایی های یک رایانه معمولی که فقط انجام آن از طریق رایانش ابری امکان پذیر است.
امکان اتصال به محل کار:
قبل از رایانش ابری در ساختمان تنها راه مشاهده وضعیت یک پروژه رفتن به محل پروژه بود که ممکن بود ساعت ها از وقت پیمانکار یا مهندس را بگیرد.
رایانش ابری امکان دیدن واقعی پروژه از هر مکان و در هر زمانی را فراهم می کند.
ذخیره سازی اطلاعات:
مهم ترین مزیتی که رایانش ابری در ساختمان دارد این است که اطلاعات را در حجم بسیار بسیار زیاد ذخیره می کند.
ثبت اسناد و پروژه ها برای انجام تعهدات و قراردادها و همچنین پشتیبانی از این اسناد و پروژه ها در ساختمان سازی بسیار مهم و ضروری است.
استفاده از روش های قدیمی مثل هارد و مموری هم باعث محدودیت می شود و هم امکان گم شدن، دزدیده شدن و خراب شدن آن وجود دارد.
اما با رایانش ابری ضمن برخورداری از فضای بسیار نامحدود امکان در دسترس بودن همه اطلاعات در هر مکان و زمانی نیز مهیا شده است.
اشتراک گذاری آسان:
هر پروژه ساختمانی دارای تعداد زیادی ذی نفع است که اشتراک گذاری داده ها بین همه ذینفعان کاری بسیار وقت گیر بوده و اغلب انجام این کار با مشکل روبرو می شود.
اما رایانش ابری در ساختمان این مشکل را نیز با ارائه قابلیت های ارتباطی و همکاری در زمان واقعی حل کرده است.
تجزیه و تحلیل پیشرفته:
وقتی که همه داده های کاربران در فضای ابری ذخیره می شود امکان مقایسه برنامه ها از هر دستگاهی و از هر لوکیشنی امکان پذیر خواهد بود.
تنها یک نقطه در فضای ابری می تواند یک فایل ده گیگابایتی را ذخیره کند. بنابراین یک فضای کوچک ابری می تواند تا صدها گیگابایت را در خود ذخیره کند.
یعنی چیزی فراتر از قابلیت ذخیره سازی یک دستگاه موبایل یا کامپیوتر.
بنابراین با داشتن همه اطلاعات به صورت یکجا امکان تجزیه و تحلیل داده ها به راحتی وجود دارد که البته این کار بدون داشتن پلتفرم SaaS غیر ممکن است.
نقاط ضعف رایانش ابری در ساختمان:
مزایای رایانش ابری در ساختمان بسیار زیادتر از حد تصور هستند و چیزی که در ادامه گفته می شود تفکرات غلطی است که راجع به این فناوری وجود دارد و نه نقطه ضعف.
امنیت:
برخی تصور می کنند که اگر از ابزار و وسایل فیزیکی ذخیره سازی اطلاعات استفاده نکنند، امنیت داده های آنها کاهش پیدا می کند.
به خصوص اگر داده ها دارای مشخصات بالا و فوق امنیتی باشند زیرا امکان هک کردن اطلاعات وجود دارد.
اما باید به این نکته توجه کرد که عملیات هک کردن ناشی از خطاهای انسانی است و نه خطاهای سیستمی.
به هر حال ذخیره سازی اطلاعات در فضای ابری آنها را از خطرات فیزیکی مختلف مثل دزدیده شدن و یا گم شدن در امان نگاه می دارد.
خراب شدن سرور:
به هر حال هر سیستمی گاهی ممکن است از کار بیفتد و هیچ چیز در این جهان وجود ندارد که خراب نشود.
با توجه به پیشرفت های فراوانی که در رایانش ابری در ساختمان وجود دارد؛ حتی اگر یکی از سرورهای آن خراب شود قطعاً این خرابی مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید.
نقاط ضعف رایانش ابری در ساختمان:
ارسال و انتقال داده ها:
انتقال داده ها در فضای ابری کار پردردسری است اما مشکلی نیست که به خاطر آن از بقیه مزایای رایانش ابری در ساختمان چشم پوشی کرد.
به هر حال هر روز به تعداد افرادی که از رایانش ابری برای انجام امور ساختمان سازی خود استفاده می کنند افزوده می شود.
قیمت:
ممکن است استفاده از نرم افزارهای رایانش ابری در ساختمان کمی گران باشد ولی استفاده از فضاهای ذخیره سازی فیزیکی به تعداد زیاد نیز ارزان تر از نرم افزارهای فضای ابری نیست.
به علاوه انتخاب یک راه درست و صحیح ممکن است هزینه بر باشد ولی قطعاً باعث افزایش سوددهی و بهره وری خواهد شد.
عدم دسترسی به اینترنت:
یکی از نگرانی های استفاده از رایانش ابری در ساختمان توسط مهندسین و پیمانکاران این است که اگر اینترنت قطع شود یا اگر جایی باشند که دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد، آن وقت راه چاره چیست؟
نرم افزار های رایانش ابری توانستند با ارائه راهکارهای کاربردی به این نگرانی خاتمه دهند.
این نرم افزارها امکان بارگیری آفلاین یا استفاده آفلاین از ابزارهای خود را فراهم کرده اند؛ به طوری که به محض اتصال به اینترنت همه داده ها به طور خودکار وارد فضای ابری می شوند.
بدون اینکه چیزی از آنها کم شود. ضمن اینکه با افزایش پوشش دهی اینترنت کمتر جایی در جهان وجود دارد که به فضای ابری دسترسی نداشته باشد.