فرآیند آندش دارای مزایای زیادی است که در این مقاله به آن ها اشاره می شود:
افزایش میزان جذب و قدرت چسبندگی رنگ ها بر روی فلز:
با آندش فلزات، لایه ای که روی سطح فلز ایجاد می شود از نظر شیمیایی فعال است و باعث به وجود آمدن زمینه و بستر مناسب برای رنگ پذیری فلز می شود.
ظاهر فلزات را برای به کار رفتن در دکوراسیون مناسب تر می کند:
لایه ای که روی سطح فلز آلومینیوم بعد از انجام عملیات آنادایز به وجود می آید، هم رنگ نقره ای مناسبی داشته و هم براقیت و درخشندگی مطلوبی دارد.
از همین رو می توان این سطح را حتی بدون رنگ آمیزی نیز به عنوان بخشی از دکوراسیون منزل و به منظور نماسازی و تزیینات مورد استفاده قرار داد.
بالا بردن مقاومت فلز در برابر اکسید شدن و خوردگی:
همان طور که می دانیم، فلزات در شرایط جوی خاص به سرعت دچار خوردگی و اکسید شدن می شوند و لایه ای از اکسید فلز روی آنها را می پوشاند ولی متأسفانه این لایه بسیار نازک است و ممکن است دچار خراشیدگی شود.
حال با فرآیند آنادایزینگ می توان ضخامت این لایه را حتی تا چندین برابر افزایش داد.
افزایش ضخامت لایه اکسیدی روی فلز باعث افزایش محافظت فلز در برابر شرایط جوی و محیطی می شود.
بالا بردن قابلیت بازتابش نور و انتشار حرارت در فلز:
اگر لایه اکسیدشده روی سطح فلز که از طریق فرآیند آندش ایجاد شده است ضخامتی بالای 032/0 میلی متر داشته باشد، باعث بالا رفتن قابلیت بازتابش نور و انتشار حرارت در فلز می شود.
مثلاً اگر فلز آندش شده آلومینیوم با رنگ سیاه رنگ آمیزی شود، می تواند تا حدود 230 درجه سانتی گراد جذب حرارت داشته باشد.
فرآیند آنادایزینگ یکی از مراحل آبکاری است:
پس از اینکه قطعه آلومینیومی تحت عملیات آنادایزینگ قرار گرفت، لایه ای متخلخل روی آن ایجاد می شود که همین تخلخل باعث بالا رفتن قابلیت آبکاری در این قطعات خواهد شد.
استفاده به عنوان عایق کاری:
اکسید آلومینیوم خاصیت عایق بودن دارد و بسته به اینکه نوع آلیاژ چه نوعی است و ضخامت لایه اکسید آلومینیوم که توسط فرآیند آنادایزینگ ایجاد شده چقدر است، می تواند در مقابل جریان برق با ولتاژهای تا چندین هزار ولت از خود مقاومت نشان دهد.
بالا بردن مقاومت در برابر سایش:
بر روی قطعات آلومینیومی که تحت روش آندش سخت قرار گرفته اند، لایه ای از اکسید آلومینیوم ایجاد می شود که سختی بالایی دارد و در برابر سایش بسیار مقاوم است.
هر چه ضخامت این لایه بالاتر باشد، مقاومت قطعه آلومینیومی در برابر سایش نیز بیشتر می شود.
به این منظور، همین قطعات مقاوم را به راحتی می توان در صنعت و در قطعاتی که تحت فشار و سایش قرار دارند و قطعات دوار و یاتاقان ها و غیره به کار برد.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که تمامی روش های آندش، این سختی را در قطعه آلومینیومی ایجاد نمی کنند.
مثلاً عملیات آنادایزینگ با اسید کرومیک لایه ای ایجاد می کند که نرم است و برای قطعاتی که بعداً باید تحت فشار سایشی قرار بگیرند اصلاً مناسب نیست.