چراغ استخری و چراغ آبنما از انواع روشنایی هایی هستند که وجود آنها در محیط سبب افزایش جذابیت فضاهایی مثل استخرها، حوضچه ها و حوض ها می شود. در واقع اهمیت استفاده از این چراغ ها علاوه بر تامین روشنایی می تواند زیبایی بخشی دو چندان به فضا نیز باشد.
اگر در حیاط خانه، باغ، ویلا یا فضاهای سبز شهری استخری وجود داشته باشد در این صورت استفاده از چراغ های استخری می تواند کاربری استخر را در شب نیز تامین کرده و ترکیب خارق العاده ای از آب و نور ایجاد نماید حال انتخاب رنگ نور چراغ ها دست شماست و می توانید از رنگ های ملایم و یا رنگ های پر انرژی برای نورپردازی و طراحی دکوراسیون استخر یا آبنمای مورد نظرتان استفاده نمایید.
یکی از اصلی ترین نکات در رابطه با چراغ های استخری نحوه نصب و نگهداری آنها می باشد و از آنجایی که این چراغ ها داخل آب قرار دارند بنابراین باید در انجام سیم کشی و نصب آنها نهایت دقت را کرد. چراغ استخری را باید در زمان ساخت و یا در زمان بازسازی استخری نصب و استفاده کرد.
انواع چراغ استخری بر اساس نوع نصب
چراغ های استخری با توجه به ساختارشان و نوع نصبشان به دو دسته روکار و توکار تقسیم می شوند که چراغ های توکار دارای کاسه یا فرم بتونی هستند که برای دیواره استخر یا آبنما مورد استفاده قرار می گیرند. چراغ های روکار معمولا دارای پایه ای هستند که در کف آبنماها نصب می شوند. نوع دیگری از چراغ های استخری انواع فلت آنها است که در کف استخر و یا روی دیوار قرار داده می شوند. در ادامه به صورت مختصر با توضیحاتی در رابطه با نصب انواع این چراغ ها آشنا می شویم:
نصب چراغ استخری توکار
چراغ های استخری توکار همانطور که گفته شد دارای پوسته بتنی هستند که در واقع این پوسته باید در زمان بتن ریزی ساخت استخر کار گذاشته شود البته از آنجایی که در پروژه های ساخت استخر ضخامت بتن ریزی را نمی توان به صورت دقیق محاسبه کرد و در صورت اجرای کاسه چراغ ممکن است در زمان سرامیک کردن کمی بیرون یا داخل اجرا شود و یا کاسه چراغ بشکند به همین دلیل برای رفع مشکل از قطعه فوم یونولیت به جای کاسه چراغ استفاده می شود و پس از بتن ریزی فوم تراشیده شده و کاسه چراغ درون آن نصب می شود.
پس از نصب پوسته بتنی، کابل مناسب با مدل چراغ داخل پوسته کشیده می شود و به اندازه مناسب قرار داده می شود تا پس از تمام شدن کار ساخت استخر بتوانند چراغ را در جای مناسب خود قرار دهند. برای نصب چراغ باید اتصالات کابل ها انجام شود و با توجه به رنگ بندی و مثبت و منفی بودن رشته های کابل آنها را بهم متصل می کنند.
پس از اتصال کابل داخل پوسته به کابل چراغ باید آب بندی کابل انجام شود که مرحله فوق العاده مهمی است. محل اتصال کابل داخل پوسته و کابل چراغ را حتما باید با نوار آپارات آب بندی کنید زای در غیر این صورت به دلیل خاصیت موئینگی کابل و فشار آب استخر و آبنما، آب از طریق کابل به چراغ نفوذ می کند و باعث خسارت دیدن چراغ می گردد.
نصب چراغ استخری روکار
در نصب چراغ های استخری روکار باید اول جای مناسب برای چراغ انتخاب شود تا بتواند نور را به خوبی منتشر سازد سپس کار اتصال کابل ها انجام می شود که در این مرحله نیز حتما باید برای آب بندی از نوار چسب آپارات استفاده شود آب از طریق کابل به چراغ وارد نشود. در مورد چراغ های آبنما باید به این نکته توجه کرد که خنک شدن این چراغ ها تنها از طریق آب انجام می شود پس باید چراغ های روکار آبنما در جایی نصب شوند که آب روی آنها ریخته شود تا چراغ خنک شود.
چراغ های آبنما و استخر به دلیل محبوس بودن لامپ ها فقط از طریق آب تبادل حرارت می کنند به همین دلیل بیش از 10 دقیقه بدون آب نباید روشن شوند در غیر این صورت چراغ دچار آسیب می شود. در نصب چراغ های استخری و آبنما به آببندی با نوار آپارات یا جعبه تقسیم های واترپروف یا مفصل توجه نمایید. برای نوردهی مناسب چراغ های استخری و آبنما ترانس ها باید در فاصله مناسبی قرار بگیرند که فاصله مناسب آنها 15 متر می باشد و در صورتی که به به فاصله بیشتر نیاز دارید باید از ترانس های سفارشی استفاده کنید.
نصب چراغ استخری فلت
نصب چراغ های استخری فلت بسیار ساده است و فقط کافی است کابل قرار داده شده داخل دیوار را به کابل چراغ متصل کرده و آببندی را انجام دهید تا آب به داخل چراغ نفوذ نکند و در مرحله بعدی چراغ باید با دو پیچ به بدنه یا دیواره استخر متصل گردد. اگر می خواهید جلوه و زیبایی چراغ های استخری و چراغ آبنمای خود را در شب افزایش دهید باید از نورپردازی خارجی زیاد در اطراف استخرها خودداری کرد تا نورپردازی استخر بیشتر به چشم آید.