روی آوردن بشر به استفاده از فولاد و آلیاژهای سبک و مقرون به صرفه از ویژگی های بارز صنعت ساختمان سازی مدرن است.
در این میان ورق های گالوانیزه به دلیل مزایای متعدد خود نقش بارزی را ایفا می کنند.
بی شک ورق رنگی سینوسی جزء محبوب ترین انواع ورق های رنگی گالوانیزه است که در اموری مانند ساخت سقف های شیروانی و کرکره مغازه مورد استفاده قرار می گیرد.
ورق سینوسی رنگی چیست؟
ورق سینوسی رنگی (Colored Sinusoidal Sheet) یا همان ورق کرکره سینوسی، نوعی ورق گالوانیزه است.
که علاوه بر رنگ، دارای نیم دایره های برآمده در سطح خود است و به همین علت سینوسی نامیده می شود چرا که مشابه موج سینوسی در دانش فیزیک است.
این نوع ورق در انواع رنگ ها به بازار عرضه می شوند و شما می توانید در خرید عمده رنگ دلخواه خود را به کارخانه سفارش دهید.
لایه رنگی موجود روی ورق سینوسی علاوه بر ایجاد زیبایی باعث خاصیت ضد خوردگی بیشتر شده و دوام آن را در مقایسه با ورق های گالوانیزه معمولی بالاتر می برد.
این ورق ها در ابعاد حداقل 20 سانتیمتر تا 12 متر در بازار وجود دارند.
تفاوت ورق های سینوسی رنگی با سایر ورق های گالوانیزه رنگی:
شاید هنگام جستجو در بازار با نام ها و شکل های مختلفی از ورق های گالوانیزه مواجه شده باشید که تفاوت آن ها را ندانید.
ورق های گالوانیزه رنگی که از رنگ کردن ورق های گالوانیزه شده به جهت افزایش دادن میزان استحکام و خواص ضد خوردگی به دست می آیند، در اشکال مختلفی به بازار عرضه شده که به دو گروه کلی ورق های سفالی و شادولاین تقسیم می شوند.
علت مختلف بودن شکل آن ها تنوع در زیبایی، مقاومت و کارایی آن ها می باشد.
برای مثال ورق ذوزنقه رنگی که عضوی از خانواده ورق های شادولاین است، دارای اشکال مربعی و ورق های طرح سفال رنگی، مشابه شکل سفال هستند.
ورق سینوسی رنگی نوعی از ورق شادولاین بوده که دارای الگویی از موج های سینوسی شکل می باشد.
کاربردهای ورق سینوسی رنگی:
ورق سینوسی رنگی به دلیل شکل آن و نیز مقاوم بودن در برابر زنگ زدگی و نفوذناپذیری در برابر آب و رطوبت در ساخت سقف های شیروانی و شیب دار و نیز در ساخت سقف و بدنه سوله ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این نوع ورق به طراحان سقف و دیوار، آزادی عمل و امکان خلاقیت می دهد. سقف سازی با ورق سینوسی رنگی به طور گسترده در باغ ها، کارخانه ها، روستاها، هتل ها، مراکز نمایشگاهی، ویلاهای مدرن و تزئینات در فضای باز اجرا می شود.
یکی دیگر از کاربردهای این نوع ورق گالوانیزه در ساخت کرکره مغازه ها است.
شکل و انعطاف این نوع ورقه ها در عین وزن مناسب، استحکام و اقتصادی بودن، آن ها را برای این کاربرد به گزینه ای مناسب بدل کرده است. فنس کشی نیز جزو کاربردهای این نوع ورق است.
اگرچه هزینه نوع رنگی ورق سینوسی در مقایسه با نوع غیر رنگی آن بیشتر است اما گاهی به دلیل اولویت داشتن جنبه زیبایی از مدل رنگی آن ها استفاده می شود.
نکته دیگری که در اینجا باید اضافه کرد این است که ضخامت ورق سینوسی رنگی بسته به نیاز مصرف کننده متفاوت است که در این زمینه باید از متخصصان مربوطه مشورت گرفت.
مزایای ورق سینوسی رنگی:
مزایای ورق های سینوسی رنگی به آن ها محبوبیت زیادی داده است. این نوع ورق ها دارای استحکام بالا بوده و در برابر زلزله مقاوم هستند.
گالوانیزه بودن و رنگ آن ها باعث مقاومت زیاد این نوع ورق در برابر عوامل خوردگی است.
ورق های سینوسی رنگی به خاطر شکل موج دار خود به خوبی کنار یکدیگر قرار می گیرند و به آب و رطوبت اجازه نفوذ به داخل ساختمان را نمی دهند.
از دیگر مزایای این نوع ورق اندک بودن نفوذ گرما به آن می باشد، مساله ای که باعث بهینه سازی انرژی و کاهش هدر رفت منابع و هزینه ها است.
یکی از مزایای ورق سینوسی رنگی اقتصادی بودن است. استفاده از این نوع ورق در مقایسه با روش های سنتی کم هزینه تر می باشد.
یکدست بودن و کنترل کیفی بالا به دلیل تولید در کارخانه از دیگر محسنات این ورق به حساب می آید.
ورق سینوسی رنگی قابل ساخت و سفارش در انواع ضخامت ها، ابعاد و رنگ های دلخواه بوده و همین تنوع رنگ موجب افزایش محبوبیت آن ها شده است.
سبک بودن این ورق ها نه تنها عملیات نصب را پر سرعت تر کرده است بلکه موجب ایجاد سازه های سبک تر می شود.
سازه های سبک تر دارای مزایای متعددی هستند که یکی از آن ها امکان بنا کردن آن ها روی زمین هایی است که خاک سستی دارند.
از دیگر مزایای این نوع ورق گالوانیزه می توان به نصب سریع آن اشاره کرد. امروزه صنعت نوین ساختمان سازی دائما به دنبال سرعت بخشی به عملیات ساخت و ساز است.
سریع انجام شدن پروژه ها موجب بهینه سازی زمان و بهره وری بالاتر می شود.
ورق های سینوسی به آسانی کنار یکدیگر قرار گرفته و به اسکلت یا سقف پیچ یا پرچ می شوند و در زمان تخریب سازه نیز به راحتی جدا می گردند.
شما به سرعت و در مدت زمانی کاملا کوتاه می توانید دیواره یا سقف سوله خود را با استفاده از این نوع ورق بسازید.
ورق کرکره سینوسی در شرایط جوی خاص تغییر رنگ و شکل نمی دهد و یکپارچگی خود را با گذشت زمان حفظ می کند.
به علاوه این نوع ورق ها در برابر آتش مقاوم بوده و بنابراین موجب امنیت سازه هستند. آن ها در برابر سرمازدگی نیز مقاومت می کنند.
مقاومت در مقابل مواد اسیدی و قلیایی نیز جلوه دیگری از استحکام این نوع ورق گالوانیزه است.
ورق سینوسی رنگی چگونه ساخته می شود؟
در ساخت ورق کرکره سینوسی ابتدا فلز پایه (مانند فولاد) را با استفاده از روش های گالوانیزه سازی مانند روش غوطه وری گرم گالوانیزه می کنند، یعنی بر روی آن لایه ای از فلز روی می کشند.
تا در برابر خوردگی مقاوم شود، چرا که روی در تماس با فلز زیر خود میل به قطب مثبت بودن دارد و همین باعث دوام فلز زیرین به عنوان قطب منفی می شود. پس از گالوانیزه سازی اقدام به رنگ کردن آن می کنند.
این رنگ کوره علاوه بر زیبایی موجب دوام بیشتر در برابر عوامل محیطی و خوردگی می شود.
ورق حاصل را سپس به وسیله ماشین آلات به شکل موج دار سینوسی شکل در می آورند.
اگر به دنبال استحکام، سرعت نصب و در عین حال مقرون به صرفه بودن هستید، ورق سینوسی رنگی جایگزینی مناسب برای متریال های سنتی در سازه های سبک است.
شما می توانید با استفاده از این نوع ورق در ساخت سوله یا خانه ویلایی خود، استحکام و دوام را در کنار مزیت اقتصادی بودن یکجا داشته باشید.
لذا به شما توصیه می کنیم از ورق کرکره سینوسی به منظور پوشش سقف ویلا و منازل مسکونی شیروانی و همچنین سقف و بدنه سوله خود بهره ببرید.