روشنایی، به طرز قابل توجهی میزان تولید مرغداری را تحت تأثیر قرار می دهد. روشنایی کم در طول دوره جوجه کشی و یا روشنایی بیش از اندازه در طول دوره رشد می تواند اثر منفی بر عملکرد مرغداری داشته و به کاهش سود مرغداری منجر شود. سیستم مرغداری بسته، تونلهای تهویه و اصولا مرغداری سالنی با آنکه در مصرف انرژی کارآمدتر از سیستمهای سنتی هستند اما نیاز به منابع نور مصنوعی دارند.
هزینه روشنایی سالن مرغداری با لامپ های رشته ای 60 وات می تواند به اندازه 40 ٪ -30٪ از هزینه های عملیاتی برق برسد ( 250 دلار - 100 دلار به ازای هر گله در هر سالن، بسته به اندازه سالن مرغداری و سن گله ای که برای فروش به بازار ارائه می گردد.) بنابراین، بهبود روشنایی نه تنها برای پرندگان مفید است بلکه کارآمدی انرژی موجب به حداقل رساندن هزینه های تولید می گردد.
لامپ های فلورسنت فشرده ( CFL) معمولترین جایگزین لامپ های رشته ای می باشند. با آنکه این لامپها در مقایسه با لامپ های رشته ای باعث 60٪ صرفه جویی در هزینه های روشنایی می گردند ولیکن در عرصه این صنعت بزرگ، لامپ های CFL در سالنهای مرغداری تجربه نرخ بالای خرابی با توجه به حساسیت لامپ به نوسانات برق را داشته اند. مشکل عمده دوم مشکل انباشتگی یا توده بستن آلودگی در مارپیچهای لامپ های CFL است.
تجمع آلودگی در مارپیچی لامپها موجب کاهش لومن نور خروجی می گردد، به علاوه لامپ به طور طبیعی میزان خروجی نور خود را در طول زمان از دست داده که به این مشخصه لامپ، LLD گفته می شود (استهلاک لومن لامپ). این لامپ ها حاوی جیوه هستند که از نظر زیست محیطی خطرناک شمرده می شوند، به همین دلیل این لامپها نیازمند روشهای ویژه دسترسی به هنگام استفاده و از بین بردن به هنگام دور ریختن آنها پس از خرابی هستند.
لامپ های فلورسنت فشرده کاتد سرد ( CCFL) منبع نور دیگری با کارآمدی انرژی بالا هستند. این لامپها مشابه لامپهای CFL هستند با این تفاوت که طول عمر بیشتری دارند و قیمتشان هم بیشتر است. اما آنها نیز به نوسانات برق حساس هستند، حاوی جیوه بوده و نور خروجی خود را در طول زمان از دست می دهند.
در سه سال گذشته لامپهای LED مخصوص مرغداریها، وارد بازار شده است. تکنولوژی LED از طریق نور ساطع شده از الکترون ها کار می کند. در حال حاضر از این نوع روشنایی با موفقیت کامل در تولید مرغهای گوشتی، بوقلمون، مرغهای تخمگذار و نیز مرغ اجداد استفاده می شود.
با این شرط که روشنایی مورد نیاز کافی باشد، ثابت شده که اگر عملکرد رشد جوجه ها در حالتیکه از لامپ های LED استفاده شود بهتر از عملکرد رشد آنها با منابع نور سنتی نباشد، حداقل به همان اندازه خوب خواهد بود. چراغ های LED به میزان 85٪ - 80 ٪ کارآمد تر از لامپ های رشته ای می باشند.
انواع مرغوب آنها دو سال پس از نصب در سالنهای پرورش مرغ گوشتی اصلاً نسوخته اند و 80٪ -70٪ از خروجی نور خود را حفظ نموده اند. چون این تکنولوژی یک عرصه در حال رشد بوده که با آهنگ تندی بازار را با لامپ های جدید هدف قرار داده است، مرغدارانی که علاقه مند به استفاده از لامپهای LED در سالنهای تولیدی خود هستند باید تکلیف خود را قبل از خرید بدانند.