اجزای اصلی هوا، اکسیژن (O2)، نیتروژن (N2)، دی اکسید کربن (CO2) و بخار آب (H2O) می باشند. جابه جایی این ملکولها از منافذ پوسته تخم مرغ و غشاء آن بسیار مهم است، زیرا جنین در حال رشد، باید یک منبع ثابتی از اکسیژن را دریافت کرده و دی اکسید کربن و رطوبت را دفع کند. اکسیژن موجود در هوا
مقدار اکسیژن هوا در سطح دریا حدود 21% می باشد.
رسیدن به میزان اکسیژن بیشتر در دستگاه های جوجه کشی غیر ممکن است، مگر اینکه از اکسیژن خالص استفاده شود. به طور کلی میزان اکسیژن هوای موجود در ستر حدود 21% می باشد اما ممکن است تغییرات در هچر به گونه ایی دیگر باشد. چون مقدار زیادی دی اکسید کربن از جوجه های تازه از تخم بیرون آمده تولید می شود، خطر اصلی در اینگونه موارد، این است که سطوح بالای دی اکسید کربن می تواند سمی باشد.
به ازای هر 1 درصد کاهش مقدار اکسیژن (پایین تر از 21%)، حدود 5% جوجه درآوری افت خواهد کرد. با توجه به سن جنین نیاز به اکسیژن افزایش یافته و دی اکسید کربن بیشتری دفع می کند.طی هر مرحله جوجه کشی ای نیاز حدوداً 100 برابر از اولین تا بیست و یک امین روز افزایش می یابد. هر 1000 عدد تخم مرغ به ft 3 143 هوای تازه در هر روز احتیاج دارند (اکسیژن موجود در هوا 21%). در روز هجدهم جوجه کشی، دستگاه های با ظرفیت 40000 عدد تخم مرغ به ft 3 5720 یا حدود ft 3 238 در ساعت هوای تازه نیاز خواهند داشت.
بنابراین میزان هوای ماشین جوجه کشی باید حدود هشت بار در روز و یا یک بار در هر 3 ساعت تغییر داده شود. این میزان هوا حداقل مقدار مورد نیاز می باشد. میزان هوا در اکثر دستگاههای جوجه کشی معمولاً بیش از حد نیاز می باشد. در برخی از موارد، باید دقت نمود که تهویه بیش از حد سبب از دست دادن بیش از حد رطوبت نشود.