با وجود اینکه، از تست کرگیری بتن عمدتاً برای تعیین مقاومت فشاری بتن اجرا شده در موارد منجر به شکایت مشتری استفاده می شود؛ ولیکن کاربردهای دیگری نیز دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
کاربرد تست کرگیری بتن:
مزایای تست کرگیری بتن:
تست کرگیری بتن از آن جهت حائز اهمیت است که امکان مطالعات چند منظوره بر روی ساختار داخلی بتن را فراهم می کند.
چون همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد، بتن پس از سخت شدن تبدیل به یک ماده کاملاً صلب می شود و دسترسی مستقیم به ساختار داخلی آن وجود ندارد.
در حالی که به کمک تست کرگیری بتن می توان مغزه هایی در ابعاد مختلف تهیه کرد که تعدادی از آنها برای اندازه گیری مقاومت فشاری و مابقی برای آنالیز ترک، توزیع دانه بندی، طرح اختلاط، نفوذ پذیری و … استفاده می شود.
یکی دیگر از مزایای تست کرگیری بتن، تنوع در قطر مغزه ها می باشد. به کمک مته های دستگاه کرگیری می توان نمونه های استوانه ای با ابعاد مختلف قطر و طول تهیه کرد.
این ویژگی از آن جهت حائز اهمیت است که در استانداردهای مربوط به بتن برای انجام آزمون های مختلف از قبیل مقاومت، جذب آب، نفوذ پذیری و … نیاز به تهیه نمونه هایی با قطر و ارتفاع متفاوت است.
معایب تست کرگیری بتن:
تست کرگیری بتن جزء آن دسته از آزمایش هایی است که به تعداد دفعات کمتری نسبت به آزمایشات دیگر استفاده می شود.
دلیل استقبال کمتر از تست کرگیری بتن نسبت به سایر آزمایشات بتن معایب زیر می باشد:
زمان طولانی مغزه گیری:
بتن یک جسم سخت است و مرحله کرگیری از آن به کندی انجام می شود؛ به همین دلیل تست کرگیری بتن نیاز به صرف زمان دارد.
عمق عملیاتی محدود:
در مواردی که عمق کرگیری بتن بیش از 3 متر طول باشد نمی توان از دستگاه استفاده کرد و باید برش بتن توسط سیم برش صورت پذیرد که این موضوع به صرف هزینه بالاتر از برش و زمان بیشتر اجرایی منجر می شود.
نیاز به تعویض مته های کرگیری:
با توجه به اینکه جنس بتن بسیار سخت و ساینده است؛ مته های مغزه گیری دچار فرسایش شده و نیاز به تعویض مکرر آنها وجود دارد.