گالوانیزه، به یک عملیات و فرایندی میگویند که روی آهن و فولاد صورت می گیرد. و دلیل انجام این کار افزایش مقاومت فولاد و آهن است.
که از پوسیدگی و فرسایش جلوگیری می کند. روش های متفاوتی برای گالوانیزه کردن فلزات وجود دارد که یکی از این روش ها که در ادامه به آن میپردازیم، از لحاظ اقتصادی به صرفه می باشد و ماندگاری و کیفیت محصول را افزایش می دهد.
روشی برای گالوانیزه فلزات وجود دارد که در این روش، محصول را در حوضچه ای از روی مذاب غوطه ور می کنند تا همه ی سطوح از روی پوشانده شوند. سپس ورق را با رنگ های مخصوص رنگ آمیزی می کنند.
که باعث افزایش استحکام و مقاومت و زیبایی ورق می شود. محصولات فلزی بعد از ترکیب شدن با اکسیژن باعث اکسید شدن و فرسایش و زنگ زدگی فولاد می گردد.
که پس از گالوانیزه کردن محصول، از فرسایش فولاد جلوگیری می کند.
رنگ آمیزی ورق گالوانیزه، کار سخت و دشواری است. دلیل سختی این کار سطح صاف و صیقلی ورق است.
رنگ پذیری سطح صاف کمی سخت است و خشک کردن رنگ روی این سطح صاف نیاز به مهارت خاص می باشد.
سطح ورق قبل از رنگ آمیزی لازم است که تمیز و عاری از هرگونه چربی روی آن باشد.
بعد از شستن با چربی زدا لازم به خشک کردن سطح ورق می باشد. و اگر شوره ای روی سطح ورق وجود داشته باشد باید آن را با سمباده از بین برد.
و بعد از سمباده کشی با یک پارچه ی خیس با آب گرم، روی آن میکشند تا رنگ های سمباده شده پاک شود.با یک ماده ی اسیدی، ورق را شستوشو می دهند.
در این مرحله از پرایمر پایه لاتکس به صورت اسپری یا پارچه استفاده می شود. که بااین کار باعث می شود تا ورق در برابر خش مقاوم شود.
در محی های صنعتی برای این کار از پرایمرهای اپوکسی هم استفاده می شود.
بعد از خشک شدن پرایمر رنگ های مخصوص گالوانیزه یک لایه زده می شود. که این کار به وسیله ی فرچه یا اسپری یا قلم مو انجام می شود.
بعد از گذشت 4 ساعت لایه ی دوم رنگ پاشیده می شود.بعد از پایان رنگ آمیزی و خشک شدن ورق ناظران کنترل کیفیت بررسی می کنند.
ویژگی های رنگ مخصوص گالوانیزه:
مشخصات رنگ گالوانیزه:
کاربرد رنگ گالوانیزه:
این رنگ به دلیل پوشانندگی و مقاومت زیادی که دارد و عمر مفید محصول را زیاد می کند.
این محصول برای سقف ساختمان ها، عایق های کانکس و کانتینر، بدنه لوازم های خانگی، کابینت و غیره کاربرد دارد.