اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

به مقاطع فولادی که به شکل U انگلیسی هستند، ناودانی گفته می شود.

انواع_ناودانی

این محصول که در دسته پروفیل های باز قرار دارد به سه روش پرسی، فابریک نورد سرد و فابریک نورد گرم تولید می شود. بنابراین، در هنگام خرید ناودانی باید بدانید که به چه نوع ناودانی نیاز دارید.

در تولید به شیوه پرسی با قرار گرفتن ورق فولادی در دستگاه رول فرمینگ، فولاد شکل U گرفته و محصول تولید می شود.

در روش ساخت ناودانی به صورت پرسی از پرس استفاده می شود. در روش فابریک، ناودانی از ابتدا به همان شکل ناودانی تولید می شود.

در هنگام خرید با نوع دیگری از ناودانی مواجه می شوید که ناودانی مشبک و ساده نام دارد.

این نوع از ناودانی مشبک از ورق گالوانیزه به شکل گرم و سرد تولید می شود که دارای کابردهای ساخت قفسه های فولادی محکم، سازه های با سبک فولادی و نصب سنگ به شکل خشک می باشد.

ناودانی ساده نیز به تولید می رسد. از این نوع ناودانی برای ساخت پل های باربر مورد استفاده قرار می گیرد که از ورق گرم تولید می شود و می توان آن را گالوانیزه نیز نمود.

از ناودانی می توان برای استفاده های مختلفی بهره گرفت که از آن دسته می توان به استفاده از ناودانی در ماشین آلات، چهارچوب های فلزی، ترمیم بنابر معماری، ساختمان، تجهیزات ساخت و ساز و تشکیلات دریایی استفاده نمود.

از جمله پروفیل های بازی که کاربرد فراوانی در ساخت پایه و قاب های سازه ها دارند ناودانی است. در این مطلب به شما خواهیم گفت ناودانی چیست و انواع ناودانی را نیز مطرح خواهیم نمود.

ناودانی صنعتی و ساختمانی یک پروفیل است که از نظر شکل هندسی شبیه U انگلیسی است.

سطح مقطع ناودانی از یک جان به صورت افقی و دو بال به صورت عمودی تشکیل شده است، توجه داشته باشید که زاویه های داخلی مقطع پروفیل ناودانی حالت گردی دارند.

انواع ناودانی:
همان طور که پیش از این ذکر کردیم، ناودانی صنعتی و ساختمانی یک پروفیل است و از انواع مختلفی برخوردار است. ناودانی ها به دو صورت تولید می شوند، ساده و مشبک.

ناودانی ساده:
این نوع از ناودانی، رایج ترین نوع ناودانی است که ارتفاع آن از 30 تا 400 میلی متر متغیر است. این محصول از ورق گرم و در سایزهای 8 تا 16 تولید می شود.

ناودانی مشبک:
این نوع از ناودانی به روش نورد گرم تولید می شود. نبشی مشبک علاوه بر اینکه دارای کابردهای دکوراتیوی است، در ساخت ساختمان های فولادی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

ناودانی سبک:
ناودانی سبک به ناودانی گفته می شود که وزن آن از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر می باشد. ابعاد و وزن این محصول با اندازه های ثبت شده در جدول مهندسی محاسباتی تطابقی ندارد.

ناودانی سنگین:
ناودانی سنگین از لحاظ وزن و ابعاد تعریف شده کاملا با جدول اشتال برابر است. این محصول بر اساس اندازه های ثبت شده در جدول محاسباتی در تعدادی از کارخانه های داخلی کشور و هم چنین در برخی از کشورهای اروپایی تولید می گردد.

از ابزار های دقیقی که مورد استفاده طراحان، محاسبه گران و مهندسان ساختمانی قرار می گیرد جدول اشتال محصولات فولادی می باشد.

استفاده از جدول اشتال باعث می شود در محاسبات صرفه جویی شود و زمان محاسبات کاهش یابد.

به طور کلی ناودانی سبک و سنگین در ابعاد، وزن استاندارد های رعایت شده در زمان تولید، الگوی اشتال، قیمت و کاربرد محصول با یکدیگر تفاوت دارند.

قیمت در نظر گرفته شده برای ناودانی سبک و سنگین نیز براساس معیارهایی مانند وزن، سایز و غیره سنجیده می شود.

استانداردهای ناودانی:
به طور کلی می توان گفت که ناودانی از لحاظ کابرد به دو صورت U و C تعریف شده است. بر اساس کاربرد برای ناودانی در داخل کشور دو استاندارد UPN و UPE در نظر گرفته شده است.

تفاوت این دو استاندارد در بال های به کار رفته شده در هریک از این دو مورد می باشد.

استاندارد UPE دارای بال های موازی است و برای ناودانی C اختصاص پیدا کرده است، اما استاندارد UPN دارای بال های مخروطی شکل است و برای ناودانی U مورد استفاده قرار می گیرد.

ناودانی UPN که به ناودانی اروپایی معروف است در مقایسه با ناودانی های موجود در کشور ناودانی وزن سنگین تری دارد و ازآن بیشتر در پروژه های صنعتی و بزرگ استفاده می شود.

ناودانی با سه استاندارد در جهان تولید می شود:

  • استاندارد اروپایی DIN-1026 یا UPN و UNP.
  • استاندارد مقاوم به خوردگی DIN EN ISO 12944-3.
  • استاندارد فرانسه NF A 45-255.
  • ناودانی اروپایی (UNP).

وزن ناودانی اروپایی ( DIN-1026 یا UPE و UPN)، از انواع دیگر این محصول سنگین تر بوده و ضخامت بیشتری دارد.

ناودانی به صورت جفتی در ساخت خرپا، ستون ها و به صورت تکی در ساخت تیرها و باد بندها مورد استفاده قرار می گیرد.

استاندارد UPE نوع C این محصول بوده که بال های موازی دارد در صورتیکه استاندارد UPN، نوع U است که شکل ظاهری آن بال هایی مخروطی شکل دارد.

از UNP به صورت جفت و قوطی در ساخت ستون و خرپا و به صورت تکی در ساخت بادبند و تیرها مورد استفاده قرار می گیرد.

مقاطع UNP طبق استاندارد اروپائی DIN-1026 و از سایز 30 تا 400 تولید و عرضه می شوند.

ناودانی آلومینیوم یا مقاوم در برابر خوردگی:
این استاندارد ناودانی در واقع مطابق با استانداردهای آمریکایی به تولید می رسد. این محصول دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و حرارت است.

همچنین دارای وزن سبک و جوش پذیری بالا می باشد. ناودانی آلومینیومی به دلیل مقاومت بسیار بالایی که در برابر زنگ زدگی دارد یکی از پرکاربردترین محصولات در ساخت کفی تریلی و کامیون، یا قالب های فلزی، ساختمان سازی، ساخت درب و پنجره و مصارف دکوراسیون می باشد.

ابعاد این محصول از 8*8 تا 100*100 میلی متر متغیر است. نوعی از ناودانی نیز که در نمای ساختمان یا سیمان کاری مورد استفاده قرار می گیرد، به صورت خام و رنگی در ابعاد 20*20 و 25*25 موجود می باشد.

نمونه ای دیگر در ساخت در و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد و دارای دو شیار در دو طرف مقطع است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>