اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

آتش نشانی

تفاوت سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف، جهت آشکارسازی حریق در ساختمان ها نصب و اجرای سیستم های اعلام حریق یک الزام محسوب می شود. مرسوم ترین سیستم های اعلان حریق به دو دسته آدرس پذیر و متعارف تقسیم بندی می شوند. تمامی تجهیزات به کار رفته در سیستم آدرس پذیر دارای یک آدرس مجزا و مخصوص به خود می باشند در صورتیکه در سیستم اعلام حریق متعارف فقط زون محل حریق مشخص می شود.

تفاوت سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف

استفاده و انتخاب صحیح سیستم اعلام حریق نه تنها یک الزام است، بلکه به انتخاب کاربر بین هزینه کمتر، راندمان بالاتر، کاهش زمان نصب و حتی نوع کاربری ساختمان بستگی دارد. ولی معمولاً از سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر برای ساختمان های بزرگ تر و از سیستم های اعلام حریق متعارف که تشخیص حریق پیچیدگی خاصی ندارد برای ساختمان های کوچک تر استفاده می شود.

تمامی اجزا در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر درون یک لوپ یا همان حلقه قرار می گیرند و تجهیزات در سیستم آدرس پذیر دارای آدرس مجزا و مخصوص به خود هستند. ولی در سیستم اعلام حریق متعارف هر یک از زون ها به صورت جداگانه به کنترل پنل مرکزی متصل می شوند و کنترل پنل در مرکز سیستم قرار می گیرد.

در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تمامی تجهیزات دارای آدرسی منحصر به فرد هستند و در صورت بروز حریق و یا خطا در سیستم آدرس پذیر به طور دقیق می توان تشخیص داد گزارش خطا مربوط به کدام زون و کدام یک از تجهیزات است. ولی در سیستم متعارف در صورت بروز حریق یا خطا فقط می توان تشخیص داد خطا مربوط به کدام زون است و به طور دقیق نمی توان تشخیص داد کدام تجهیز گزارش خطا به پنل ارسال نموده است.به عنوان مثال در صورتی که در یک ساختمان مسکونی 5 طبقه که هر طبقه شامل یک زون باشد و حریقی در آشپزخانه طبقه 2 که زون 2 به شمار میرود رخ دهد:

اگر ساختمان به سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مجهز باشد کنترل پنل مکان دقیق حریق را مشخص می کند. ولی در صورتیکه ساختمان به سیستم اعلام حریق متعارف مجهز باشد کنترل پنل فقط زونی که حریق در آن رخ داده را مشخص می کند یعنی زون 2 و طبقه 2 و مکان دقیق حریق میبایست توسط کاربر یافت شود.

از نظر هزینه ای اگر بخواهیم تفاوت را بررسی کنیم، سیستم اعلام حریق آدرس پذیر دارای تجهیزات با قیمت بالاتری است. بنابراین دارای قیمت اولیه بالاتری نسبت به سیستم متعارف است. ولی در اجرا و نصب هزینه سیستم متعارف بالاتر است. زیرا در این سیستم برخلاف سیستم آدرس پذیر سیم کشی به صورت حلقوی انجام نمی شود و هر یک از تجهیزات می بایست جداگانه به پنل متصل شوند. بنابراین نیاز به سیم کشی بیشتر از نظر متراژ و زمان نصب بیشتر برای نصاب دارد. این امر خود موجب افزایش قیمت نهایی سیستم اعلام حریق متعارف نسبت به سیستم آدرس پذیر می شود.

عملکرد سیستم اعلام حریق متعارف بهتر است یا آدرس پذیر؟

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر. زیرا تجهیزات سیستم اعلام حریق آدرس پذیر درون یک حلقه یا لوپ قرار می گیرند و اجزا توسط ایزولاتور از یکدیگر جدا می شوند. در صورتیکه به هر دلیلی یکی از اجزا غیرفعال شود و یا دچار اختلال گردد، به اجزاء دیگر آسیب وارد نمی کند و بر عملکرد سایر تجهیزات تأثیر نمی گذارد. اما به دلیل عدم استفاده حلقه در سیستم اعلام حریق متعارف، اگر یک جزء از مدار خارج شود ممکن است در سیستم عیب ایجاد شود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>