بوستر پمپ آتش نشانی، بوستر پمپ مجموعه ای از یک یا چند الکترو پمپ است که توسط لوله کشی و سایر تجهیزات به صورت سری بر روی شاسی مناسب نصب می شود. در مکان هایی که شبکه های آبرسانی شهری و یا شهرک های صنعتی توانایی تأمین آب مورد نیاز و فشار لازم برای تجهیزات سیستم های اطفاء حریق ساختمان را ندارد از بوستر پمپ آتش نشانی استفاده می شود.
پمپ آتش نشانی
پمپ آتش نشانی گریز از مرکز برای تأمین آب مورد نیاز تجهیزات سیستم اطفای حریق آبی ساختمان ها ( جعبه های آتش نشانی و اسپرینکلرها) استفاده می شود. پمپ های آتش نشانی به سه دسته پمپ های جابه جایی مثبت، پمپ های سانتریفیوژ و پمپ های اجکتوری یا جت پمپ ها تقسیم بندی می شوند. این پمپ ها انواع و اندازه های مختلفی دارند که می توانند بحرانی ترین بخش تجهیزات آتش نشانی که در یک ساختمان نصب می شوند باشند.
سیستم پمپ آتش نشانی به طور مداوم با فشار لازم برای مواقع اضطراری و آتش سوزی در مدار در حال انجام است. می توان فشار را توسط تقویت کننده پمپ آتشنشانی افزایش داد، اما امکان تغییر زیاد در آن وجود ندارد. در صورتی که آب شهری بتواند میزان دبی لازم برای سیستم های آتش نشانی را تأمین کند، می توان از بوستر پمپ آتش نشانی برای افزایش فشار استفاده کرد.
در غیر این صورت باید از مخازن ذخیره آب در ورودی بوستر پمپ استفاده شود. پمپ ها با برق دیزل اداره می شوند. برای جلوگیری از قطع برق هنگام آتش سوزی، سیستم پمپ آتش نشانی باید به سیستم ژنراتور ساختمان وصل شود. محاسبات فشار و دبی مورد نیاز میبایست مطابق با مقررات ملی ساختمان و سازمان آتش نشانی توسط مهندسین مشاور انجام می شود.پمپ های آتش نشانی مطابق با استانداردهای جهانی UL و FM ذکر شده اند.
بوستر پمپ آتش نشانی
بوستر پمپ های آتش نشانی که در ساختمان ها و صنایع مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع تک پمپه، بوستر پمپ با جوکی پمپ (الکترو پمپ پیشرو) و بوستر پمپ بدون جوکی پمپ می باشد. این بوستر پمپ ها معمولاً به صورت ثابت تولید می شوند و بوستر پمپ های آب با دقت در ثابت نگه داشتن فشار خروجی در دو نوع دور ثابت و متغیر (هوشمند) ساخته می شوند.