میلگرد بستر یکی از بهترین و به صرفه ترین نوع میلگرد است که برای استحکام ساخت و ساز و اتصالات، در ساختمان سازی کاربرد دارد.
از سیم های فولادی در تولید میلگرد بستر استفاده می شود که ضخامت آن در حدود 4 میلیمتر است. برای تماس بهتر میلگرد بستر با بتن، حالتی آجدار دارد.
برای افزایش طول عمر محصول و جلوگیری از فرسایش زود هنگام، پوششی از جنس روی، بر سطح محصول قرار می گیرد.
از دیگر ویژگی های محصول می توان به جنس مفتولی، آجدار بودن میلگرد بستر، ضخامت 4 میلیمتری، حالت ضد زنگ بودن محصول، استحکام بالا و ضد فرسایش بودن آن اشاره کرد.
سال های طولانی است که مهندسان برای ساختن دیوارهای مقاوم در برابر زلزله و نیروهای وارد شده به ساختمان از میلگرد بستر استفاده میکنند.
این محصول از لحاظ مهندسی و اقتصادی بودن و دوام بالا در ساختمان سازی مشهور است. این نوع محصول از مفتول های کنگره ای تشکیل میشود و نسبت به میلگردهای بستری که در گذشته موجود بوده، بسیار ارتقا یافته است.
روش اتصال میلگرد بستر به دو روش بهینه و روش مستقیم است.
این تغییرات در روش و نحوه اتصالات و کنگره ای شدن و خرپایی بودن میلگرد بستر باعث مقاومت بیشتر در مقابل نیروهای وارد شده به دیوار، درگیری بیشتر محصول با مصالح، بالا بردن مقاومت کششی ملات یا چسب های دیواری نسبت به محصولات مشابه شده است.
این تغییرات همچنین باعث دوخت بلاک ها و یکپارچگی دیوار میشود و زمان وقوع زلزله تلورانس های دیوار گرفته می شود.
کاربرد میلگرد بستر در ساختمان سازی چیست؟
برای تولید میلگرد بستر از روش جوشکاری مقاومتی استفاده میشود. از این روش برای استحکام و مسلح نمودن ساختمان در مقابل زلزله استفاده میشود.
ساختمان هایی که آجری و سفالی تولید میشود، مقاومت و استحکام بالایی در برابر زلزله و فشار های وارده از ساختمان ندارد.
به همین علت، ساختمان باید به شکلی ساخته شدد که بتواند فشار های وارده و زلزله را نحمل کند و مقاومت بالایی داشته باشد و در حین ساخت و حتی بعد از اتمام خسارات جانی و مالی وارد نکند.
که بهترین روش استفاده از میلگرد بستر در ساختمان سازی است.
دیوارهای سفالی و یا دیوارهای آجری، ، دیوارهای غیر باربر، دیوارهای باربر و دیوارهای غیره همگی می تواند بهترین بستر برای قرار دادن میلگرد بستر در آنها باشد.
این محصول طبق استانداردهای بین المللیASTM آمریکا، در ضخامت 4 میلیمتری به شکل آجدار با پوشش گالوانیزه، با اندازه های 11 و 5 سانتی متر ولید میشود و در بازار در میان مصرف کنندگان عرضه میشود.
تاریخچه تولید میلگرد بستر:
میلگرد بستر در سال 1813 در اروپا طراحی و استفاده شد و در آمریکا و کاناده و غیره با محبوبیت بالایی روبرو شد و در ساختمان سازی زیاد استفاده میکردند.
در نهایت در سال 1392 این تکنولوژی در ایران وارد شد و تقریبا برای همه ی ساختمان ها از این تکنولوژی و میلگرد استفاده میکنند. و مورد توجه مهندسان قرار گرفته شد.
مزیت های استفاده از میلگرد بستر:
میلگرد بستر در ساختمان سازی، استفاده میشود و مزایای زیادی دارد که در ادامه با برخی از این مزایا به صورت تیتروار آشنا میشویم.
جزئیات میلگرد تقویتی دیوار:
میلگرد بستر قطر مشخصی دارد و سطح آن آجدار است که بهتر به سطح بتن و اجزای اطراف میلگرد میچسبد.
میلگرد بستر به روش جوشکاری مقاومتی تولید شده است و حالت نردبانی شکل دارد. این نوع میلگرد به دلیل پوششی که روی سطح میلگرد را پوشانده، در برابر رطوبت و زنگ زدگی و فرسایش مقاومت بالایی دارد.
بهترین محل تعبیه ی میلگرد بست در دیوارهای سفالی و آجری و دیوار های باربر و غیر باربر است.
روش اتصال میلگرد بستر:
قبل از شروع دیوارچینی لازم است تا بست محصول را به شکل افقی به ساختمان و سازه متصل کنیم.
نصب بست به اسکلت فلزی سازه به وسیله ی میخ مخصوص فلز و یا به وسیله ی جوش متصل میکنند. برای قرار گرفتن میلگرد بستر هر 50 سانتیمتر در نظر گرفته شده است.
پیشنهاد می شود طبق آیین نامه قرار گیری میلگرد بستر هر 50 سانتی متر در نظر گرفته شود.
در هنگام دیوارچینی 20 سانتیمتر آخر میگرد را 90 درجه خم میکنند و پس از آن داخل بست قرار می دهند.
نهایتا میلگرد بستر داخل رج را روی بلوک ها قرار می دهند و 1.5 سانتیمتر ملات بر روی میلگرد ریخته میشود و بع روی بست اجرا میشود.
رای دیوارهای که طول بیشتراز 3 متر و 60 سانتی متر دارند، همپوشانی به طول 25 سانتی متر یا 75 برابر قطر میلگرد اجرا میشود و به وسیله ی مفتول بسته می شود.
برای نصب در ساختمان هایی که به بست نیاز ندارند، میلگرد بستر بر اساس ضوابطی که در بالاتر گفته شد، در رج ها قرار میگیرند.