کاربرد سیستم اطفا حریق آیروسل
این سیستم می تواند در پنج کلاس حریق A، B، C، E و F مورد استفاده قرار گیرد. از جمله کاربردهای این سیستم عبارت است از: تابلوهای کنترل، اتاق های کنترل، انبارهای مواد شیمیایی، اتاق های IT، تابلوهای برق، دیزل ژنراتورها، تابلوهای مخابراتی، موتورهای برق، پمپ ها، مصارف دریایی (بنادر و کشتیرانی)، کارخانه، اتاق فرمان، کابین های مخابرات، دفاتر پستی، صنایع نفت و گاز، سیستم توزیع برق، اتاق های UPS و...
مزایای سیستم اطفای حریق آیروسل
معایب سیستم اطفای حریق آیروسل
کاربرد استفاده از عوامل اطفای حریق آیروسل
به عنوان سامانه ی غرقه سازی کامل آتش و یا به عنوان سامانه ی اطفاء حریق برای استفاده ی موضعی مورد استفاده قرار می گیرند.سیستم های اطفای حریق با غرقه سازی، بر روی دیوار و یا سقف نصب می شوند. با تعیین تعداد کل آیروسل های لازم برای اطفاء حریق در فضای مشخص شده، می توان به اطفای حریق با غرقه سازی کامل دست یافت.
در سیستم اطفای حریق به روش غرقه سازی برای انتقال و یا توزیع عامل اطفایی از محل ذخیره سازی به محیط بیرون، به هیچگونه شبکه توزیعی نیازی نیست، زیرا سیستم اطفاء حریق آیروسل به طور مستقل و به عنوان مخزن ذخیره سازی و نازلی که گاز را مجبور به حرکت می کند، عمل می نماید. در نتیجه در فضای اشغال شده صرفه جویی شده و سبب بالا بردن بازده حمل و نقل می شود.
معمولاً در دستگاه های قابل حمل دستی که ماده اطفایی مستقیم به سمت آتش پرتاب می شود، از سیستم اطفای حریق با کاربرد موضعی استفاده می کنند. سیستم اطفای حریق آیروسل فشرده قابل حمل پاششی، معمولاً به گونه ای طراحی شده است که می تواند آیروسل را به صورت 360 درجه پراکنده کند و ابر آیروسلی بزرگی را اطراف آتش ایجاد نماید.
بنابراین بر عکس سیستم اطفاء حریق قابل حمل پاشیدنی، دیگر نیاز نیست کاربر در زمان استفاده از این سیستم به عنوان یک سیستم قابل حمل به شعله نزدیک شود و خود را در معرض خطر شعله قرار دهد. زمانی که ذرات آیروسل به شعله برسد، حمله شروع و رادیکال های پتاسیم خنثی کننده ی آتش تولید می شوند. آتش تا زمانی قابل کنترل است که آیروسل غلظت کافی را دارا باشد. در صورتی که غلظت آیروسل به اندازه کافی نباشد، با پایین آوردن دمای شعله به اندازه ای می تواند جلو آن را گرفت. این عمل شرایطی را به وجود می آورد تا در هنگام تخلیه ساکنین به منطقه امن، آتش کنترل شود.