توری سرندی مانند یک ورق مشبک می باشد که از ترکیب مفتول ها ایجاد می شود، مفتول ها را در کنار هم میبافند و نهایتا توری سرندی تولید می شود.
بعد از بافته شدن مفتول ها، فضاهای خالی ایجاد می شود که به این فضاهای خالی چشمه میگویند.
وجود چشمه ها، باعث ایجاد انعطاف پذیری در توری می شود و می توان به عنوان صافی و غربالگر از توری استفاده کرد.
اگر مفتول های استفاده شده در توری، موج دار باشد، مقاومت توری و یکنواختی چشمه ها را افزاش می دهد.
برای ثابت ماندن توری سرندی و افزایش استقامت و استحکام توری، مفتول ها را به یکدیگر جوش می دهند. همچنین جوش دادن توری باعث می شود تا در هنگام برش، یکنواختی چشمه ها و مقاومت توری حفظ شود.
بارز ترین کاربرد توری سرندی همانطور که از اسمش مشخص است، سرند کردن و غربال کردن است. توری سرندی برای انجام کار های مختلف مانند جداسازی و فیلتراسیون مواد و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
توری سرندی یک محصول پر کاربرد و متنوع در صنایع مختلف است. این نوع توری در جنس ها و با سایز های چشمه مختلفی تولید می شود.
برای مصارف مختلف از توری سرندی با چشمه های متفاوت استفاده می شود. به عنوان مثال برای غربال گری دانه های قهوه از توری سرندی با چشمه های مناسب دانه های قهوه استفاده می شود. توری سرندی در صنایع مختلف کاربرد دارد که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
انواع توری سرندی:
توری سرندی نسبت به جنس مفتول استفاده شده انواع و جنس های مختلفی تولید می شود. مفتول های استفاده شده در توری سرندی معمولا مفتول گالوانیزه، مفتول سیاه است.
همچنین توری سرندی از جنس های استیل، مس، آلومینیوم، برنج، نیکل و غیره تولید می شود.
در بین توری های سرندی، توری سرندی های فولادی، استیل، گالوانیزه و مس محبوبیت و کاربرد و استفاده ی بیشتری نسبت به دیگر نوع ها دارد.
نا گفته نماند که توری سرندی از جنس پلاستیکی هم وجود دارد که از مواد های نایلون، پلی اتیلن، پی وی سی و پلی پروپیلن تولید می گردد.
توری سرندی برنجی نیز انعطاف پذیری و استقامت بالایی دارد که در برابر فرسایش مقاومت خوبی دارد و عموما در پالایش نفت استفاده می شود.
برنز یکی از آلیاژ های پرکاربرد است که دوام و انعطاف پذیری بالایی دارد و به دلیل قیمت بالای آن در جاهای خاصی استفاده می شود.
مونل توسط کاربران صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد و ضد حریق است.
کاربرد توری سرندی:
همانطور که گفته شد، بیشترین و مهم ترین کاربرد توری سرندی، برای جداسازی و غربالگری مواد است.
متداول ترین کاربرد توری سرندی برای ساخت محافظ پنجره است.
همچنین توری سرندی در صنایع مختلف مانند پالایش نفت، حفاظت از محیط زیست، باستان شناسی، کاغذ سازی، هوا فضا، معدن، صنایع الکترونیک، صنایع دارویی، متالورژی و غیره مور استفاده قرار می گیرد.
که در ادامه با کاربرد توری سرندی در صنایع غذایی و باستان شناسی آشنا میشویم.
کاربرد توری سرندی در صنایع غذایی:
توری سرندی در صنعت صنایع غذایی، برای غربالگری و جداسازی مواد استفاده می شود.
در بیشتر موارد، ذره ای که جداسازی می شود، باید به قدری ریز است که باید در انتخاب توری مناسب دقت کرد زیرا سرعت جریان مایع در فیلتراسیون بسیار سریع است.
توری سرندی بسته به جنس و قطر مفتول توری سرندی انواع مختلفی در بازار عرضه می شود که بسته به نیاز مشتری به صورت رول یا قطعه به دست مصرف کنندگان توری سرندی می رسد.
جنس استفاده شده برای تولید توری سرندی، مفتول گالوانیزه، برنج، برنز، آلیاژ مس، آلومینیوم و نیکل می باشد.
توری سرندی گاوانیزه نسبت به بقیه ی جنس های توری، استحکام بالاتری دارد. و در برابر خوردگی و فرسایش و زنگ زدگی مقاومت دارد. لذا از این نوع توری برای محیط هایی که آب شور است، استفاده می شود.
توری سرندی با جنس آلومینیوم، پرکاربرد و مقاوم است که در صنعت غذایی استفاده می شود.
کاربرد توری سرندی در باستان شناسی:
در باستان شناسی معمولا توری سرندی های استفاده شده از جنس گالوانیزه و فولاد معمولی می باشد که هر دو مقاومت و استحکام زیاد دارد.
از لحاظ قیمت توری سرندی های جنس گالوانیزه، قیمت پایین تری نسبت به فولاد دارد.