شیلنگ سیلیکون
شیلنگ های سیلیکونی به دلیل خواص مکانیکی و شیمیایی خوبی که دارند به صورت گسترده در بسیاری از صنایع از جمله صنایع دارویی، بیوتکنولوژی، پزشکی، غذا، ماشین سازی، ساخت و ساز، صنعت برق و در بسیاری از بخش های دیگر استفاده می شوند. خواص فیزیکو شیمیایی شیلنگ سیلیکونی به ترکیبات پایه این محصول بستگی دارد. چرا که تولید کنندگان انواع فیلرهای مختلف و عوامل پیوند دهنده عرضی مختلفی در حین تولید در ساختار آن به کار میبرند. به طور کلی از ویژگی های این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شیلینگ های سیلیکونی معمولا با استفاده از سیستم اصلاح هیدروژن پروکسید یا سیستم اصلاح پلاتین تولید می شوند. در سیستم اصلاح پروکسید، هیدروژن پروکسید به عنوان کاتالیزور به الاستومر سیلیکون اضافه می شود که با مخلوط کردن این دو ترکیب یک ساختار نرم و همگن تولید می شود.
از مزایای این روش می توان به عمر طولانی تر شیلنگ های سیلیکونی استفاده شده در پمپ های پریستالتیک و همچنین کاهش شکنندگی آن ها در مقایسه با شیلنگ های اصلاح شده با پلاتین اشاره کرد. تعدادی از برنامه های کاربردی پیشرفته نیز نیازمند شیلنگ های سیلیکونی اصلاح شده با پلاتین است.
در این نوع سیستم، الاستومر سیلیکون به دو بخش تقسیم می شود یک بخشی که حاوی پلاتین به عنوان کاتالیزور است و بخش دیگر دارای عامل پیونددهنده عرضی -cross-linking agent- است که بعد از ترکیب شدن این دو ماده با یکدیگر، یک مخلوط نرم و یکنواخت حاصل می شود. از مزایای اصلاح با پلاتین می توان به حباب کمتر در طول شیلنگ، همگنی بیشتر و آلودگی آلی کمتر اشاره کرد.