ورق و نوار لاستیک وایتون
این محصول که در دسته لاستیک های مصنوعی قرار دارد که اولین بار توسط شرکت دوپنت ارائه شد. در آن زمان فلئوروپلیمر های زیادی توسط شرکت دوپنت ارائه شد که در این میان ترکیباتی مانند هگزافلوروپروپیلن (HFP) و وینیلیدن فلوراید (VDF یا VF2)، وینیلیدن فلوراید (VDF) و هگزافلوئورپروپیلن (HFP) وجود دارد که معروف ترین آنها وایتون می باشد.
در مقایسه با اکثر الاستومرهای دیگر، وایتون قادر به تحمل درجه حرارت بالا بوده، در عین حال خواص مکانیکی خوب خود را نیز حفظ می کند. مقاومت شیمیایی آن در برابر رنج وسیعی از مواد شیمیایی و حتی روغن بسیار خوب است نیز در اصل از درجه حرارت بالا بی تأثیر است. ترکیبات وایتون هنگامی که در معرض هوای گرم آزمایشگاهی قرار می گیرند می تواند تا دمایی حدود 204 درجه سانتیگراد را تحمل کند و یا در معرض قرار گرفتن در معرض دمای متناوب تا 316 درجه سانتی گراد نیز می تواند قرار بگیرد و بدون تغییر ساختاری این دما را تحمل کند.
وایتون همچنین می تواند در برابر تخریب شدن در برابر طیف گسترده ای از مواد شیمیایی و مایعات - از جمله روغن ها، سوخت ها، روان کننده ها و بیشتر اسیدهای معدنی - نسبت به سایر الاستومرهای غیرفلوئوره مقاومت بیشتری داشته باشد. به عبارتی، این بدان معنی است که بهترین مقاومت در برابر سیال هر لاستیک تجاری را فراهم می کند. وایتون به علت داشتن نفوذپذیری کم در برابر طیف وسیعی از مواد، در صورت قرار گرفتن در معرض سوخت های اکسیژن شده عملکرد بسیار خوبی را ارائه می دهد.
از آنجا که وایتون همچنین مقاومت خوبی را در برابر فشرده سازی از خود نشان می دهد، حتی در دماهایی که باعث می شود سایر الاستومرهای غیرفلوئوره شکننده شوند نیز مقاوم است. این ماده همچنین در برابر اکسیداسیون هوا، خورشید، شرایط آب و هوایی، قارچ و شکب پذیری مقاوم است. علاوه بر این، وایتون دارای خواص الکتریکی خوبی حتی در ولتاژ های کم و در هنگام کار با فرکانس پایین از خود نشان می دهد و توانایی سوختن آن کم است.
وایتون نام تجاری الاستومر های فلئوروکربن ها است. الاستومرهای فلوئوروکربن مقاومت بسیار خوبی در برابر دمای بالا داشته ولی قابلیت فشرده سازی آن ها کم است. این نوع لاستیک مقاومت خوبی در برابر اوزون، درجه حرارت بالا، اکسیژن، انواع روغن های معدنی، مایعات مصنوعی هیدرولیک، سوخت ها، ترکیبات آروماتیک ها و بسیاری از حلال های ارگانیک و مواد آلی و مواد شیمیایی مقاوم است.
محدوده تحمل حرارتی این محصول از 25- درجه فارنهایت تا 400 درجه فارنهایت می باشد. مقاومت حرارتی این محصول در برابر درجه حرارت پایین برای برنامه های استاتیک تحت فرمولاسیون ویژه محدود به دمایی حدود 40- درجه فارنهایت می شود. در شرایط عملیاتی پویا، کمترین دمای سرویس بین 5 درجه فارنهایت و 0 درجه فارنهایت است. نفوذپذیری این لاستیک در برابر گاز بسیار کم بوده و شبیه به لاستیک بوتیل است.
فرمولاسیون ویژه وایتون باعث شده بتواند مقاومت خوبی در برابر آب، بخار، اسیدها و سوخت ها را بهبود بخشد. به طور کلی چهار نوع وایتون وجود دارد که با درصدهای مختلفی از مواد اولیه که در آنها وجود دارد گرید های مختلفی از این محصول را ایجاد کرده است. معمولا انواع وایتون دارای حدود 66 تا 70 درصد فلوئورین در خود می باشند. وایتون گرید A یک دی پلیمر - الصاق دو پلیمر مختلف- از VF2/HFP است، که حاوی 66 درصد فلورین است.
گرید B یک تری پلیمر از سه نوع متفاوت از پلیمر است که شامل VF2/HFP/TFE می باشد که حاوی 68 درصد فلوئورین بوده و بیشتر برای ساخت واشر و آب بندی استفاده می شود. گرید F وایتون مانند گرید B یک تری پلیمر از VF2/HFP/TFE است که می توان آن را در تماس با سوخت های اکسید کننده اتومبیل ها و وسایل حمل و نقل استفاده کرد که این نوع وایتون دارای 70 درصد فلورین است. در نهایت نوع خاص وایتون است که حاوی GLT، GBLT، GFLT می باشد که برای عملیات های اکتشافات نفتی استفاده می شود.
اورینگ ها معمولا از جنس های مختلفی هستند که شامل EPDM، NBR، وایتون و سیلیکون تهیه می شوند که در صورتی که نیاز به استفاده از اورینگ ها در تماس با مواد شیمیایی باشد از وایتون استفاده می شود. وایتون و EPDM خواص نزدیک به همی دارند که منجر به استفاده از آنها در ساخت اورینگ ها شده است، با این حال این دو لاستیک تفاوت هایی با یکدیگر دارند به عنوان مثال میزان تحمل حرارتی EPDM بین 45- تا 145 درجه سانتی گراد می باشد.