اینکونل نوعی فلز می باشد که کاربرد گسترده ای دارد. این فلز برای انجام کارهای سخت فرموله و تولید شده است. اینکونل یک فلز گران قیمت است.
به همین دلیل افراد خاصی از آن استفاده می کنند. و معمولاً مردم شناخت کمتری نسبت به فولاد و آلومینیوم دارند. در این مقاله قصد داریم شما را با آلیاژ اینکونل و موارد مصرف، ویژگی ها و انواع آنها آشنا کنیم.
اینکونل به گروهی از آلیاژهای پایه ی نیکل میگویند. و دارای ترکیبات شیمیایی متفاوتی است.
اینکونل ترکیبی از آلیاژهای کروم، کربن، نیکل، تیتانیوم، کُبالت، مولیبدن و نیوبیوم است. ولی اصلی ترین عنصر استفاده شده در اینکونل، نیکل می باشد.
ویژگی های اینکونل:
رایج ترین کاربردهای اینکونل:
از فلز اینکونل در صنعت هوافضا استفاده می شود. این فلز به دلیل مقاومت گسترده ی که در دمای بالا دارد، برای ساخت اجزای موتور و نازل های سوخت از اینکونل استفاده می شود.
فلز اینکونل، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و فرسایش و دمای بالا دارد، به همین دلیل از این فلز برای ساخت راکتورهای هسته ای در صنعت هسته ای استفاده می شود. آلیاژهای متداول در صنعت هسته ای شامل اینکونل 600 و اینکونل 690 می باشد.
فلز اینکونل در ساخت موشک ها و شناورهای فضایی هم مورد استفاده قرار می گیرد.
فلز اینکونل برای ساخت قطعاتی که در معرض آب دریا و تنش مکانیکی قرار می گیرد، کاربرد دارد.
جوشکاری اینکونل:
جوشکاری آلیاژ اینکونل به دلیل وجود ترک های موجود در آن، به راحتی صورت نمی گیرد. برای غلبه بر این مشکل بایستی با رایج ترین روش جوشکاری، جوش اشعه الکترونی و جوش قوس تنگستن جوشکاری کرد. اخیراً از روش جوشکاری میکرولیزر پالسی نیز برای جوشکاری فلز اینکونل استفاده می شود.
انواع آلیاژ اینکونل:
آلیاژهای اینکونل دارای آلیاژهای مختلفی است که عبارتند از:
سخن پایانی:
در این مقاله شما با آلیاژ اینکونل آشنا شدید. این آلیاژ به دلیل مقاومت گسترده ای که در برابر حرارت و دمای بالا دارد، در صنایع هسته ای و صنعت هوافضا کاربرد دارد.