امروزه در بازار محصولات فولادی لوله های متنوعی موجود می باشد. لوله های گوشت دار از قبیل این محصولات فولادی به شمار میرود.
لوله گوشتدار از دسته ی محصولات فولادی می باشد که به دلیل ضخیم بودن دیواره های آن به نام لوله گوشتی یا فولادی ضخیم شناخته شده است.
لوله های گوشتدار به دلیل ضخامت دیواره های آن قابلیت جوش پذیری ندارند.برای انتخاب محصول فولادی موردنظر بایستی دقت کنید که به درستی انجام شود زیرا شرایط تولید و مواد اولیه این قبیل محصولات فولادی متفاوت می باشد.
لوله های فولادی تنوع گسترده ای دارد که موجب می گردد طیف وسیعی برای انتخاب متقاضی پیش روی آن قرار گیرد.
شایان ذکر است که محصولات فولادی از جمله لوله گوشتدار بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی وارد مرحله تولید می شود.
لوله های صنعتی حاصل اعمال فرآیندهای حرارتی بر روی شمش های فولادی می باشند.
ویژگی های لوله گوشت دار:
لوله های گوشتی دارای ویژگی های منحصر بفردی می باشد که به شرح زیر است:
مقاومت و سازگاری این محصولات با شرایط سخت، قرار گرفتن در محیط های مرطوب ومستعد بارش، کارایی در فواصل زیاد، مقاومت بسیار بالا از ویژگی های دیگر محصولات گوشتی و ضخیم می باشد.
همچنین به دلیل ضخامت بالای تیوب فولادی وزن آن نیز بالاتر از حد معمول خواهد بود به همین علت ارزش و قیمت پایه آن نسبت به محصولات معمولی بالاتر می باشد.
شیوه تشخیص لوله گوشتدار صنعتی:
اصولا برای انتقال مایعات از تیوب های گوشتدار استفاده می شود.
ضخامت این تیوب ها از حد معمول بالاتر رفته و اصولا این ضخامت متغیر می باشد از چندین میلی متر تا چندین سانتیمتر می باشد که به علت ضخامت بالایی که دارد با نام گوشتدار یا ضخیم بار شناخته می شود.
نام گذاری انواع این لوله های گوشت دار براساس سایز تقریبی انجام می شود به عنوان مثال
و غیره شناخته می شوند.
کاربرد لوله صنعتی گوشت دار:
این نوع از لوله های فولادی کاربردهای متنوع و گسترده ای دارد که در موارد زیر اغلب مورد استفاده قرار می گیرند:
و غیره می باشند.
تولید لوله گوشت دار:
برای ساخت لوله گوشتدار معمولا از فولاد و آهن استفاده می شود چون فولاد ضخامت و سختی بیشتری دارد برای ساخت این لوله ها از فولاد نسبت به آهن بیشتر استفاده می شود.
در روند تولید لوله های گوشتدار مثل لوله های درز مستقیم و یا مانیسمان از فرآیند نورد با ماده اولیه شمش فولادی ساخته شده است.
در ادامه به تفاوت لوله گوشتدار آهنی و فولادی و تفاوت لوله فولادی دیواره ضخیم و نازک میپردازیم.
تفاوت لوله گوشت دارآهنی و فولادی:
برای ساخت لوله های گوشتدار همان گونه که گفته شد از آهن و از فولاد استفاده می شود که نمونه فولادی این لوله ها مقاومت بیشتری دارد.
لوله فولادی نسبت به لوله آهنی مشکلاتی چون زنگ زدگی ندارد همچنین لوله های فولادی چگالی زیادی دارد.
تفاوت لوله فولادی دیواره ضخیم و نازک:
تفاوت لوله های ضخیم و نازک در جداره آنها می باشد همچنین تکنولوژی به کار رفته در روند و تولید هر کدام متفاوت می باشد.
تولید و سایزبندی لوله های ضخیم از شیوه نورد گرم و لوله های نازک از شیوه نورد سرد استفاده می شود.
خواص مکانیکی نوع ضخیم و نازک با یکدیگر متفاوت می باشد همچنین شیوه تولید نوع ضخیم و نازک با یکدیگر متفاوت می باشد.
لوله های نوع نازک بیشتر برای مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر از مقاومت نیاز به دقت داشته باشد که به همین علت بیشتر کاربردهای دیواره نازک در ساختمان ها و ادارات است.
و لوله های نوع ضخیم برای مکان هایی که میزان فشار قابل تحمل مدنظر باشد. برای دیواره ضخیم نیز کاربرد ها مربوط به صنایع سنگین و شرایط آب وهوایی خاص است.
برای ساخت و تولید لوله های گوشتی از چه متریالی استفاده می شود و کدامیک بهتر می باشد؟
برای ساخت لوله گوشتدار معمولا از فولاد و آهن استفاده می شود چون فولاد ضخامت و سختی بیشتری دارد برای ساخت این لوله ها از فولاد نسبت به آهن بیشتر استفاده می شود.