پروفیل به قطعه ای گفته می شود که یک سطح مقطع ثابت در طولی معین دارا است.پروفیل ها خود به دو نوع پروفیل های باز و پروفیل های بسته تقسیم می گردند.
کاربرد پروفیل چیست؟
از پروفیل های باز می توان برای نبشی، تیرآهن، تسمه، میلگرد و …استفاده کرد. قطعاتی مثل لوله، قوطی، پروفیل های درب و پنجره، پروفیل PVC و غیره جزء پروفیل های بسته می باشند.
از پروفیل ها استفاده های گوناگونی می شود مثل:
پروفیل Z چیست؟
پروفیل های Z جزء پروفیل های باز قرار می گیرند و در خط تولید پیشرفته با برش دقیق و سوراخکاری در سایز های مختلف تولید می گردد و افراد و شرکت ها بر اساس نیاز های خود از انواع مختلف آن ها استفاده می کنند.
این پروفیل ها به وسیله ی دستگاهای تمام اتوماتیک با توانایی بالا تولید می گردد این دستگاه ها به قدری دقیق است که می توانند نقطه به نقطه پروفیل را بر اساس نقشه های سه بعدی که به کامپیوتر آن ها داده می شوند بدون خطا تولید کنند.
دلیل نام گذاری این پروفیل به این دلیل است که سطح مقطع آن شبیه به حرف Z انگلیسی است.
قیمت پروفیل ها براساس ضخامت و اندازه پروفیل متغیر می باشد.
از انواع ضخامت های پروفیل Z می شود به ضخامت های 2/5 و 3 میلیمتر اشاره کرد که در ارتفاع های 22، 20، 18، 16 سانتی متر در بازار هستند.
اندازه و ویژگی های مکانیکی پروفیل Z طبق نوع کاربرد آن در پروژه انتخاب می گردد.
از این ویژگی ها می شود به نرمی یا سختی آلیاژ به کار برده شده در ساخت پروفیل اشاره نمود.
حتی در صورت نیاز روی آن نوردکاری گرم انجام می گیرد.
این پروفیل در نقشه های مهندسی با حرف Z به همراه یک عدد نمایش داده می شود که عدد نشان داده شده ارتفاع پروفیل می باشد.
انواع پروفیل:
کاربرد پروفیل Z:
پروفیل های Z بیشتر در سقف ها و ستون ها و تیرک ها استفاده می گردد. و دلیل استفاده ی آن این است که در این قسمت ها شکستگی وجود ندارد و پروفیل به صورت صاف و مستقیم قرار می گیرد.
پروفیل Z به عنوان المان های استقامتی و کمکی در صنعت ساختمان سازی، سازه های صنعتی، سازه های فولادی، سیستم های اتوماسیون، صنایع الکترونیک و غیره استفاده می گردد.
پروفیل های Z برای تیرک ستون ها، رخبام، پروفیل نما در ساختمان سازی، سازه های صنعتی (به عنوان تکیه گاه)، تیر و خرپا در سازه های فولادی غیر صنعتی(مانند سازه های فلزی سبک، انبار ها، آشیانه های هواپیما ها، طویله ها، ایستگاه های سوخت رسانی، ایستگاه اتوبوس، ترن هوایی)، سقف های کاذب، قاب های در و پنجره، سقف و کف استفاده می شود.
مزایای پروفیل Z:
به علت توان بالای این پروفیل در تحمل بار، ساخت توسط این پروفیل ها در مقایسه با ساخت توسط قطعات فلزی سنگین تا %40 درصد می تواند باعث صرفه جویی در هزینه ها شود.
به دلیل فراوانی و راحتی در تولید، حمل و مونتاژ، ساخت با این پروفیل ها با اعتماد، سرعت و صرفه بیشتری انجام می گیرد.
ساخت با این پروفیل ها به ویژه در کشور های پیشرفته و مخصوص زلزله خیز مناسب ترین روش ساخت می باشد.
نصب و باز کردن آن بسیار راحت است.سازگار با محیط زیست می باشد و قابلیت بازیافت دارد.