به صورت کلی؛ برای جلوگیری از نفوذ آب و سایر سیالات به درون بتن و سازه های بتنی از واتراستاپ یا آب بند استفاده می شود. واتراستاپ با طولانی تر کردن مسیر حرکت آب در طول سازه از ورود آن به بتن جلوگیری می کند. واتراستاپ ها انواع مختلفی دارند که با توجه به سطح و شکل سازه مورد نظر باید انتخاب شوند.
واتر استاپ هیدروفیلی، پی وی سی و بنتونیتی از مهم ترین و پرکاربردترین آنها است.واتر استاپ هیدروفیلی ( Hydrophilic waterstop)، از پرکاربردترینمحسوب می شود که دارای جنس پلاستیکی و کاملا قابل ارتجاع است، به طوری که اگر در معرض برخورد با آب قرار بگیرد متورم شده و سایز آن افزایش پیدا خواهد کرد و به این ترتیب از ورود آب به درون سازه یا بتن جلوگیری می کند.
کاربرد واتر استاپ هیدروفیلی
نحوه استفاده از واتر استاپ هیدروفیلی
برای استفاده بهتر و بازده بیشتر بهتر است محل مورد نظر را خشک کرده (به طوری که عاری از هرگونه آلودگی و چربی باشد)، سپس واتراستاپ ها را به دو روش حرارتی(اتو) و با استفاده از چسب روی کار نصب کنید. واتر استاپ هیدروفیلی را با استفاده از دست، در محل شیارهای مورد نظر قرار می دهند و سپس با چسب آن ها را ثابت می کنند اما به منظور افزایش بازده و کارایی واتر استاپ هیدروفیلی، بهتر است بعد از چسب زدن یک لایه مواد دوغابی از سیمان روی کار ریخته شود.
بهتر است در گوشه های کار که زاویه قرارگرفتن واتراستاپ ها تغییر می کنند با استفاده از میخ یا پیچ آن ها را ثابت در محل خود نگهداشت. در انتهای کار نباید فاصله زمانی زیادی بین بتن ریزی و چسب زدن واتراستاپ باشد، بلافاصله بعد از چسب زدن بهتر است کار بتن ریزی انجام شود.
ویژگی ها و مزایا واتراستاپ هیدروفیلی
مشخصات ظاهری واتر استاپ هیدروفیلی
واتر استاپ های هیدروفیلی نوارهای مستطیلی به رنگ های قرمز، مشکی و آبی هستند که خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند، این نوارها بلافاصله بعد از قرار گرفتن در آب سایزشان تغییر خواهد کرد، به طوری که اگر 7 روز در آب قرار بگیرند 100 درصد حجم اولیه خود و اگر 14 روز در آب قرار بگیرند 150 برابر حجم اولیه خود تغییر سایز خواهند داد. نوارهای واتر استاپ هیدروفیلی به هیچ عنوان سمی نیستند، تنها می توان آن ها را به مدت دو سال در بسته بندی اولیه خود به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کرد.