روش زنجیر متحرک یا لورگی(Lurgi-Dravo or Straight Traveling Grate):
تکنولوژیStraight Traveling Grate یا Lurgi-Dravo کاربردی ترین فرایند گندله سازی می باشد.
بالاترین حجم گندله در سطح جهان سالانه با این تکنولوژی تولید می گردد. در سال 2010 میلادی میزان گندله تولیدی از طریق این تکنولوژی 260 میلیون تن بوده است.
مزایای روش Traveling Grate:
طبق طراحی، ضخامت بستر گندله بر روی نوار زنجیرهای(Grate) در سیستم Traveling Grate بیشتر از سیستم Grate Kiln است، این حالت ایجاب می کند که خشک کردن در دو مرحله صورت گیرد:
مرحله خشک کردن دمشی(Updraft) که به منظور افزایش مقاومت گندله به اندازه کافی برای تحمل فشار ناشی از وزن لایه های بالایی انجام می پذیرد.
مرحله خشک کردن مکشی(Downdraft) به منظور حذف آب باقی مانده(در سیستم Grate Kiln خشک کردن فقط مکشی است)
جریان گاز سازگار با محیط زیست و اقتصادی: چندین فن پروسسی جریان گاز را به طور موثری هدایت می کنند. با تعدادی از تکنیک های اصلاحی روی جریان گاز در شبکه متحرک مصرف سوخت و انتشار گاز بر حسب تولید یک تن گندله کمتر از سیستم Grate Kiln است.
بازیافت گازهای پروسسی داغ از ابتدای بخش خنک کن و انتقال این گازها به بخش های پخت و پیش گرمایش.
اثرات زیست محیطی سیستم:
میزان آلودگی ناشی از سیستم لورگی به دلیل بهره گیری از سیستم های غبارگیری قوی مانند ته نشین کننده الکترو استاتیکی(Electrostatic Precipitator)، با قوانین زیست محیطی بیشتر سازگار است.
بهینه کردن بخش خشک کن به معنی کاهش مصرف سوخت که از طریق بهینه کردن مراحل خشک کردن با دمش رو به بالا(Updraft) و رو به پایین(Downdraft)، میزان مصرف سوخت در کل فرآیند پخت گندله به میزان قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت.
مشعل ها:
طراحی مشعل های پیشرفته باعث کاهش مصرف سوخت و کم کردن میزان خوردگی و تشکیل گازNOx می شود.
در این نوع مشعل ها از هوای فشرده استفاده می کنند که در نتیجه باعث کاهش مصرف سوخت می شود.
این مشعل های فشار بالا علاوه بر بهبود راندمان احتراق، باعث کاهش تشکیل سرباره و خوردگی شیمیایی نسوزها با استفاده از حذف قطرات ریز نفت می شوند.
با توجه به تعداد مشعل ها و مسیر جریان گازهای فرآیندی، این پروسسه از انعطاف پذیری بالایی در صورت تغییر خوراک ورودی برخوردار است.
انتقال حرارت به روش هم رفت به جای روش تابش موجب رفتار حرارتی یکنواخت در گندله ها می شود.
سهم بازار:
در سال 2010 از 420 میلیون تن تولید گندله در سطح جهان، به میزان 260 میلیون تن گندله با روش TravelingGrate تولید شده است که معادل 62% می باشد.