گروت از موادی چون سیمان، الیاف پلی پروپیلن و دانه های ماسه ساخته شده است، گروت مانع از نفوذ آب و سایر سیالات و مایعات به درون سازه خواهد شد و تمام حفره ها و ترک های کوچک و بزرگ را پرخواهد کرد. گروت ها انواع مختلفی دارند از جمله گروت سیمانی، گروت اپوکسی، گروت نانو و گروت منبسط شونده.
گروت اپوکسی ( Epoxy grout) یک ترکیب سه جزئی است که در مقایسه با سایر گروت ها مقاومت بسیار بالایی در برابر فشارهای استاتیکی و دینامیکی دارد و عملکرد و کارایی آن به مراتب بیشتر از گروت های دیگر بوده است.
کاربرد گروت اپوکسی
نحوه استفاده از گروت اپوکسی
برای آماده سازی گروت اپوکسی ابتدا باید دو ماده A و B را با یکدیگر به مدت 10 الی 15 دقیقه ترکیب کنید. مادهA رزین اپوکسی و ماده B هاردنر یا خشک کن آن نام دارد، نحوه ترکیب کردن این دو ماده با کیفیت بالا گروت به روی سطح کار ارتباط مستقیمی دارد.
اگر رزین و هاردنر به خوبی با یکدیگر ترکیب نشوند هیچ وقت فرآیند خشک شدن آن ها به طور کامل پیش نخواهد رفت و برای همیشه ممکن است حالت ژله ای داشته باشند. در نهایت با اضافه کردن ماده سوم، گروت اپوکسی آماده اعمال به روی سطح مورد نظر خواهد بود. بعد از آماده شدن، گروت اپوکسی بلافاصله باید به روی سطح اعمال شود به دلیل اینکه این ماده تنها 15 دقیقه زمان نیاز دارد تا فرآیند خشک شدن و عمل آمدن را آغاز کند.
سطحی که روی آن گروت اپوکسی ریخته می شود نباید کمتر از 6 درصد رطوبت داشته باشد به این دلیل که رطوبت بالا مانع از خشک شدن و چسبانده شدن گروت به سطح زیرین می شود، برای کیفیت و کارایی بیشتر بهتر است سطحی را که گروت اپوکسی روی آن اعمال می شود تمیز کنید تا عاری از هرگونه آلودگی و لکه چربی و رنگ باشد.
برای استحکام و مقاومت بالاتر هم بهتر است گروت اپوکسی در دو مرحله اجرا شود، بدین صورت که در مرحله اول یک لایه به ضخامت 7 الی 8 سانتی متر ریخته شود و بعد از گذشت 8 ساعت گروت اپوکسی کاملا خشک شده، مرحله دوم بعد از خشک شدن مرحله اول با همین ضخامت باید روی کار ریخته شود.
ویژگی و مزایا گروت اپوکسی
مشخصات ظاهری گروت اپوکسی
گروت اپوکسی از سه ماده شفاف، زرد رنگ و پودری تشکیل شده است. برای استفاده از این گروت بهتر است آن را به دور از تابش نور مستقیم خورشید در دمای +5 تا +25به مدت یک سال نگهداری کرد تا کیفیت و کارایی اولیه خود را حفظ کند.