سم کولیس (Collis) یک قارچ کش سیستمیک است که برای پیشگیری و درمان سفیدک سطحی هلو و شلیل مورد استفاده قرار می گیرد.
کولیس یک سم ترکیبی و حاوی 200 گرم بوسکالید + 100 گرم کرزوکسیم متیل است که با اختلال در سیستم تنفسی قارچ های بیماریزا عمل می کند.
اگرچه سم های ترکیبی مانند کولیس کمتر از سایر قارچ کش ها باعث بروز مقاومت می شوند اما برای پیشگیری از مقاومت احتمالی باید آن را به طور متناوب با سموم دیگر استفاده کرد.
قیمت خرید و فروش سم کولیس:
کولیس یک قارچ کش آلمانی است که به صورت مایع عرضه شده است. بنابراین قیمت خرید و فروش این سم قارچ کش با نوسانات قیمت دلار در بازار ایران تغییر خواهد کرد. زمان مصرف این سم باید آن را به نسبت درج شده روی برچسب محصول رقیق کرد و مورد مصرف قرار داد.
کاربرد سم کولیس:
کولیس یک قارچ کش جدید است که به محض سم پاشی به سرعت وارد برگ ها گیاه شده و قارچ های مضر داخل برگ گیاه از بین می برد.
علاوه بر این مقداری از سم داخل برگ باقی مانده و مانع ورود قارچ های بیماریزا به برگ می شود بنابراین اثرات پیشگیری کننده و درمانی را به طور همزمان ارائه می دهد.
این سم از ترکیب دو ماده قارچ کش قوی ساخته شده است که هر یک با عملکرد ویژه ای با قارچ های بیماریزا مقابله می کنند.
این سم با اختلال در زنجیره انتقال الکترون در کمپلکس های II و III میتوکندری، تنفس سلولی را تحت تأثیر قرار داده و با کاهش انرژی سلولی، توانایی رشد و تقسیم سلولی را قارچ گرفته و آن را نابود می کند.
این سم برای مقابله با بیماری سفیدک سطحی هلو و شلیل در دو نوبت مصرف می شود. اولین نوبت سمپاشی در زمان تورم جوانه های برگی و قبل از باز شدن آن ها و نوبت دوم بعد از ریختن گلبرگ ها و تشکیل میوه می باشد. لزوم تکرار سم پاشی را کارشناسان کشاورزی مشخص خواهند کرد.
از دیگر مصارف قارچ کش کولیس علاوه بر سفیدک های پودری کنترل آلترناریا، زنگ و کپک خاکستری رز و دیگر گیاهان زینتی است.
بهترین زمان استفاده از سم کولیس:
این قارچ کش در هر دوره رویشی حداکثر تا سه بار و در تناوب با سموم دیگر برای جلوگیری از مقاومت مورد مصرف قرار می گیرد. با توجه به میزان آلودگی می توانید سمپاشی را هر 7 تا 10 روز یکبار تا از بین رفتن کامل بیماری قارچی تکرار نمایید.
به منظور کسب بهترین نتیجه و کنترل و پیشگیری از بیماریها بهتر است این سم پیش از بروز نشانه های بیماری مورد استفاده قرار بگیرد.
دو ساعت بعد از سمپاشی با این قارچ کش اگر بارشی رخ دهد تأثیری بر کارایی سم نخواهد داشت و نیازی به تکرار نیست.
عوارض سم کولیس:
کولیس جزء سم های بی خطر است و بر روی زنبور عسل، پرندگان، ماهی ها و سایر حیوانات تأثیری ندارد. این سم برای محیط زیست نیز بی خطر است زیرا به سرعت در خاک تجزیه می شود. با اینحال موقع سم پاشی باید از تجهیزات ایمنی مثل ماسک و دستکش استفاده کنید.
دوره کارنس این سم برای هلو و شلیل 7 روز و برای خیار 3 روز است و بعد از آن سمیت کاملا از بین رفته و هیچ بقایایی در میوه ها به جا نمی گذارد.
شرایط نگهداری سم کولیس:
مانند تمام سموم دفع آفات باید کولیس را دور از دسترس کودکان و حیوانات، به دور از آفتاب، رطوبت و مواد غذایی انسان و دام و در دمای بین 35-0 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)