پارافین جامد( Solid paraffin) با نام های دیگری چون موم پارافین و وکس پارافین شناخته می شود. پارافین در واقع یک هیدروکربن اشباع شده از نفت است و در دسته بندی آلکان ها قرار گرفته، پارافین جامد در ساختار خود 20 تا 40 کربن دارد.
پارافین با فرمول شیمیایی CNH2N+2 در دمای اتاق حالتی جامد دارد اما اگر تحت حرارت (37 درجه) قرار بگیرد ذوب شده و ناخالصی هایی از آن خارج می شود.مهم ترین مواد و پایه اصلی سازنده این پارافین اسلک وکس است. پارافین جامدی که رنگ شفاف تر و سفیدتری داشته باشد از کیفیت بالاتری برخوردار است.پارافین جامد خود به دو نوع تقسیم می شود:
1. پارافین سبک(ماکروکریستال)
پارافین کریستالی نام دیگر پارافین سبک است، این نوع پارافین به دلیل استفاده های خاصی که دارد کمتر شناخته شده است و درصد روغن و چربی موجود در آن می تواند بنابر استفاده ای که می شود متفاوت باشد. این نوع پارافین از روش عرق گیری تهیه می شود.
2. پارافین سنگین(میکروکریستال)
این نوع پارافین در مقایسه با پارافین سبک در بازار بیشتر شناخته شده است، به طوری که بیش از 90 درصد پارافین های موجود در بازار از نوع میکرو کریستالی هستند.این نوع پارافین هم بنا بر استفاده و سفارش مشتری درصد چربی و روغن قابل تغییر دارد. روش تهیه این پارافین از طریق فشار صفحات فولادی به اسلک وکس های کیسه شده است.پارافین جامد از لحاظ میزان چربی به چند دسته تقسیم می شود:
پارافین هایی که در بخش آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد خود به دو دسته متفاوت تقسیم شده اند:
1. پارافین جامد بهداشتی
از این نوع پارافین بیشتر در سالن های ماساژ درمانی، پارافین تراپی، مدیتیشن، ساخت ماسک گل مومیایی، استفاده می شود.علاوه بر آن در ساخت انواع لوازم آرایشی چون رژ لب، مام، واکس مو، مدادهای آرایشی و … استفاده می شود.
2. پارافین مایع بهداشتی
از این نوع پارافین در ساخت انواع عطر و ادکلن، انواع شوینده های پوستی، شامپوها، انواع روغن های مو، انواع کرم های مو، لوسیون ها و انواع محصولات مراقبتی پوست و مو استفاده می شود.
کاربردهای پارافین جامد