اسپیرودیکلوفن (انویدور) یک سم کنه کش غیر سیستمیک و تماسی است که با ممانعت از سنتز چربی ها باعث مرگ این آفات گیاهی می شود.
این حشره کش متعلق به گروه اسید تترونیک با اثرات قوی و دوام طولانی است.کنه ها آفاتی خطرناک هستند که برای استفاده از شیره گیاهان به بافت آنها آسیب می زنند و بسیاری از گیاهان آفت زده را دچار ریزش برگ و میوه می کنند.
اسپیرودیکلوفن با اثرات تماسی تمام مراحل رشد کنه ها به غیر از نرهای بالغ را کنترل می کند.این سم حتی ماده های بالغ و تخم آن ها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. قیمت خرید و فروش این سم در بازار ایران ثابت نیست و با نوسانات قیمت دلاردچار تغییر می کند.
مکانیسم اثر سم کنه کش اسپیرودیکلوفن (انویدور):
این آفت کش با یک مکانیسم جدید که اختلال در سنتز اسیدها چرب است باعث از بین رفتن کنه ها و برخی دیگر از آفات می شود.
به همین دلیل می توان آن را برای کنترل کنه های مقاوم به سایر سموم و به صورت ترکیب با سایر کنه کش ها مورد مصرف قرار داد.
این سم پس از محلول پاشی بر روی سطح مومی برگ ها چسبیده و به وسیله باران شسته نمی شود. اثرات این سم معمولا تا سه روز بعد از مصرف با دیدن کنه های مرده مشاهده خواهد شد.
مقدار و موارد مصرف سم کنه کش اسپیرودیکلوفن (انویدور):
این سم برای کنترل انواع کنه های نباتی، پسیل ها، زنجره و شپشک ها موثر است و میزان مصرف آن برحسب نوع آفت متفاوت می باشد.
ملاحظات اختصاصی سم کنه کش اسپیرودیکلوفن (انویدور):
این حشره کش فقط قادر به کنترل تخم های فعال است و تأثیری روی تخم های زمستان گذران ندارد. بنابراین سم پاشی با این کنه کش در زمستان فایده ای ندارد و بهترین زمان مصرف قبل از تفریخ تخم های کنه است.
گزارشات نشان داده است که این حشره کش بر روی کفشدوزک ها بی اثر است اما تا حدودی می تواند برای کنه های مفید خطرناک باشد. حداکثر تعداد دفعات استفاده از این آفت کش یک مرتبه در سال است.
فاصله آخرین سمپاشی تا برداشت محصول یا دوره کارنس حداکثر این آفت کش 14 روز می باشد. نیمه عمر این حشره کش در خاک حدود 5 روز است.
ملاحظات زیست محیطی سم کنه کش اسپیرودیکلوفن (انویدور):
میزان سمیت کنه کش انویدور برای پستانداران 2500 میلی گرم بر کیلوگرم، برای پرندگان 2000 میلی گرم بر کیلوگرم، برای ماهی ها 68 میلی گرم بر لیتر و برای دافنی ها 100 میلی گرم بر لیتر است.
ملاحظات عمومی سم کنه کش اسپیرودیکلوفن (انویدور):
هنگام سمپاشی حتما از ماسک، دستکش، عینک و کلاه استفاده کنید. در حین سمپاشی از خوردن، آشامیدن و کشیدن سیگار پرهیز کنید تا از مسمومیت پیشگیری شود.
در صورت بروز علائم مسمومیت مانند سرگیجه، تهوع، لرز و سردرد با در دست داشتن برچسب سم به مراکز درمانی مراجعه کنید.
سم را در ظروف اصلی و در جای خشک و خنک به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی و تابش مستقیم آفتاب نگهداری کنید.