اوسرین یا اوسریت در واقع یک لانولین الکل تصفیه شده خالص است که به صورت موم زرد رنگ در بازار ارائه شده است، اوسرین به هیچ عنوان بو و عطری ندارد و به عنوان یک امولسیون کننده قوی در آب و روغن شناخته شده است. ترکیبات سازنده اوسرین به هیچ عنوان در آب و روغن جدا نمی شوند، به همین دلیل است که پایداری بسیاری بالایی نیز دارد. پایداری اوسرین در آب و روغن باعث می شود تا مولکول های آب درون اسیدهای چرب بدن پایدار باشد.
اوسرین خالص درصد چربی و کلسترول بسیار بالایی دارد، در صورتی که اوسرین برش خورده و ناخالص ترکیبی از کلسترول، لانوسترول، مشتقات دی هیدرو و الکل های آلیفاتیک است. برای تصفیه کردن اوسرین و تهیه اوسرین خالص از روش تقطیر مولکولی استفاده می کنند، اوسرین در ساختار خود حدود 70 نوع الکل دارد.
اگر بخواهیم به تاریخچه کشف اوسرین نگاهی بیندازیم باید بگوییم این موم زرد رنگ برای اولین بار در سال 1900 توسط یک شیمیدان آلمانی به نام ایزاک لیپشوتز کشف شد. در واقع وی برای اولین بار اوسرین را از روغن پشم گوسفند استخراج کرد و ایزاک بود که برای اولین بار توانست امولسیون آب در روغن را پایدار کند.
اوسرین چگونه ساخته می شود؟
اوسرین از طریق فرآیند هیدرولیز قلیایی لانولین و لانولین الکل با گذر از مرحله تصفیه تولید می شود.
ویژگی های اوسرین
کاربردهای اوسرین