ای پی تی سی (EPTC) یک علف کش سیستمیک و انتخابی است که برای از بین بردن علف های هرز مزارع یونجه، شبدر، اسپرس و ذرت مورد استفاده قرار می گیرد.
این علف کش متعلق به گروه تیوکاربامات ها است و با اختلال در روند سنتز اسیدهای چرب علف های هرز را نابود می کند.
در حال حاضر انواع مختلفی از علف کش در بازار موجود است که برای از بین علف های هرز در کشت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
این سموم با کنترل رویش این گیاهان مزاحم به رشد کشت اصلی کمک کرده و بازدهی محصول را افزایش می دهند.
قیمت خرید و فروش علف کش ای پی تی سی به فاکتورهای مختلفی از جمله نوسانات قیمت ارز وابسته است و شما می توانید این ترکیب را از فروشگاه سموم کشاورزی تهیه نمایید.
مکانیسم اثر سم علف کش ای پی تی سی:
این علف کش به محض سمپاشی توسط کلئوپتیل و ریشه جذب شده و از طریق آوندهای چوبی در برگ ها و ساقه ها و کل ساختار گیاه پخش می شود.
مکانیسم اثر این سم اختلال در سنتز اسیدهای چرب و رشد جوانه های انتهایی است که در نهایت موجب نابودی علف های هرز می گردد.
پس از سمپاشی شما شاهد فنجانی و نکروزه شدن علف های هرز پهن برگ و توقف رشد گیاهان باریک برگ خواهید بود که موفقیت آمیز بودن سمپاشی را نشان می دهد.
مقدار و موارد مصرف سم علف کش ای پی تی سی:
ملاحظات اختصاصی سم علف کش ای پی تی سی:
این علف کش بر روی علف های هرز تازه جوانه زده نیز موثر است. این سم را می توان به دو صورت مخلوط با خاک و مخلوط با آب آبیاری به خصوص آبیاری بارانی برای کنترل علف های هرز مورد استفاده قرار داد.
این سم در معرض دما و رطوبت بالا به آرامی تجزیه می شود و با سموم دیگر به صورت مخلوط مورد استفاده قرار نمی گیرد.
این سم در گیاه به دی اکسید کربن و سایر متابولیت ها تبدیل می شود. دوام این علف کش در خاک های گرم ومرطوب 4 تا 6 هفته است و به تدریج به مرکاپتان و دی اکسید کربن تبدیل می شود.
ملاحظات زیست محیطی سم علف کش ای پی تی سی:
سمیت این علف کش برای ماهی ها و موجودات آبزی متوسط و برای زنبور عسل بسیار سمی و خطرناک است.
بنابراین از شستشوی ظروف آلوده به سم در آبهای جاری خودداری کرده و در اطراف مناطق پرورش و نگهداری زنبور عسل نباید از این علف کش استفاده کنید.
ملاحظات عمومی سم علف کش ای پی تی سی:
هنگام سمپاشی از لباس محافظ، ماسک، دستکش و عینک استفاده کنید و در طول سمپاشی از خوردن و اشامیدن و سیگار کشیدن خودداری کنید تا احتمال مسمومیت به حداقل برسد.
در صورت تماس سم با بدن به سرعت لباس ها را تعویض کرده و محل را با آب و صابون شستشو دهید. در صورت بروز علائم مسمومیت مانند سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، اسهال و اختلال در بینایی با در دست داشتن برچسب سم فورا به مراکز درمانی مراجعه کنید. پادزهر این علف کش آتروپین است که توسط پزشک برای شما تجویز می شود.
سم را در بسته بندی اصلی خود، در انبارهای سر پوشیده و خشک و خنک در دمای 30-0 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.