کائولن (Kaolin) یک ترکیب معدنی خاص است که به نام های دیگری چون کائولینیت و خاک چینی نیز شناخته می شود، کائولن جز کانی های سیلیکات آلومینیوم هیدراته است. این ماده در ابتدا به صورت سنگ از معدن استخراج می شود، اما شکل قابل استفاده آن به صورت پودری به رنگ خاکستری متمایل به زرد یا سفید است.
کائولن قابلیت انحلال در آب را دارد. وقتی که این ماده را با آب ترکیب کنید خمیری به دست می آید که کاملا شکل پذیر است و به راحتی می توان آن را در صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد. یکی دیگر از خواص بسیار مهم این کانی، چسبندگی آن است. قدرت و میزان چسبندگی کائولن با درصد خلوص آن رابطه مستقیمی دارد، به این ترتیب که هرچه میزان و درصد چسبندگی بیشتر باشد خلوص این ماده بالاتر است.
کائولن اگر در معرض دمای بالای 800 درجه قرار بگیرد تمام مولکول های خود را از دست می دهد و به کانی نیمه بلورین به نام متاکائولن تبدیل می شود. اگر باز هم تحت دمای بالا قرار بگیرد از این ترکیب باقی مانده تنها شاموت و مولیت آزاد می شوند.
کائولن چند نوع است؟
1. رس توپی
2. هالوزیت
3. دیکیت
4. ست ناکریت
نحوه استخراج کائولن
به منظور کاهش میزان ناخالصی در این ترکیب شیمیایی، کائولین را به روش های مختلفی فرآوری می کنند به طوری که در هر روش هم نوع خاصی از آن با ویژگی های خاصی تولید می شود.
کاربردهای کائولن
چه کشورهایی کائولن تولید می کنند؟
امروزه کشورهای برزیل، آمریکا، روسیه و جمهوری چک از کشورهایی هستند که به تولید کائولین مشغول اند. این کشورها فعالیت بالایی در تولید کائولین با حجم بسیار بالا وph 3 تا 9 دارند.
پاسخ زینگ:
سلام. برای معرفی محصولات و خدمات خود به مشتریان داخلی و خارجی به چند زبان، در بخش B2B (بانک اطلاعات تولید کنندگان و بازرگانان) ثبت نام نمایید.