اروزیل (Fumed Silica) یک ترکیب شیمیایی بوده که امروزه به نام های سیلیس پیروژنیک هم شناخته می شود. در این ترکیب مقدار بسیار زیادی سیلیس وجود دارد، اروزیل ترکیبی بسیار سبک و پرحجم است و در هر موادی وارد شود آن را ویسکوزه خواهد کرد. ساختار سه بعدی اروزیل باعث شده تا به عنوان تقویت کننده و ضخیم کننده پیوندها معرفی شود. از طرفی؛ رنگ سفید و آب دوست بودن آن باعث شده تا از اروزیل در صنایع مختلف پوششی هم استفاده شود.
تولید اروزیل
در ابتدا سیلیس فوم شده از تبخیر گازهای شعله ای تتراکلرید در قوس الکتریکی 3000 درجه ساخته خواهد شد.هیدروژن و اکسیژن با تتراکلرید سدیم در برابر شعله واکنش نشان می دهند و در نهایت اروزیل ساخته خواهد شد.
تاریخچه ساخت و پیدایش اروزیل
سال 1942 بود که شیمیدانی به نام هری کلاپفر فرمولی مناسب برای ساخت سیلیکا را اختراع کرد. در سال 1943 همین سیلیکا با نام اروزیل وارد بازار شد و در بسیاری از ترکیبات به عنوان مواد اولیه از آن استفاده شده است.اروزیل به عنوان کاربردهای بسیار زیادی که دارد در ابتدا به عنوان یک جایگزین مناسب برای کربن سیاه شناخته شده بود، در صنعت لاستیک سازی از آن به عنوان یک پرکننده بسیار مقاوم استفاده نیز می شد.
نکات مربوط به نحوه نگهداری و ایمنی اروزیل
اروزیل باید به دور از تابش نور مستقیم آفتاب و در بسته بندی با ظروف مات نگهداری شود. دمای پایین و یخ بندان باعث از بین رفتن کارایی و کیفیت اروزیل خواهد شد. این ماده نباید در معرض جرقه های الکتریکی نیز قرار بگیرد.برای ایمنی بیشتر در حین کار با این ترکیب شیمیایی بهتر است تمام نکات ایمنی را رعایت کنید.
استفاده از عینک محافظ، دستکش کار و ماسک فیلتردار امری ضروری بوده است.بخار حاصل از آن ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود اما اگر با پوست برخورد داشته باشد به هیچ عنوان خطری فرد را تهدید نخواهد کرد تنها کافیست محل مورد نظر را با آب و شوینده مناسب بشوئید.
کاربردهای اروزیل