حلال 402 از جمله گریدهای محبوب وایت اسپیریت ها به شمار می رود و در داخل و خارج از کشور خریداران و مشتریان زیادی دارد.
از آنجایی که میزان تولید این حلال در کشور بالاست، صادرات این کالا به کشورهای خارجی می تواند تجارتی به صرفه و بسیار پر سود باشد.
این ماده از برش کروزن نفت خام تولید می شود و در ترکیب خود حاوی هیدروکربن های آلیفاتیک و آروماتیک است.
وایت اسپیریت ها بر اساس درصد ترکیبات آروماتیک موجود در ساختارشان دسته بندی می شوند. حلال 402 در دسته وایت اسپیریت ها با ترکیبات آروماتیک کم قرار می گیرد.
از محبوبیت بالایی برخوردار است و از کاربردهای آن می توان به استفاده به عنوان حلال در لاک، رنگ، واکس، جوهر، خشک شویی و … اشاره کرد.
بازار جهانی وایت اسپیریت ها:
در حال حاضر اکثر پالایشگاه های کشور شامل پالایشگاه تهران، پالایشگاه تبریز، پالایشگاه بندرعباس، پالایشگاه اصفهان و … این محصول را تولید می کنند و با توجه به حجم تولیدی در داخل کشور و تقاضای بازار، قطعا این ماده از گزینه های بسیار جذاب برای صادرات به شمار می رود.
بر اساس مطالعات صورت گرفته بازار جهانی این ماده در سال 2018 برابر با 6 میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود که با رشد 4% به 9 میلیارد دلار تا 2029 برسد.
بر اساس مطالعات منطقه ای و جهانی کشورهای همسایه ایران و کشورهای آسیایی همانند هند، چین و تایلند به دلیل رشد روز افزون اقتصادی و صنعتی مقاصد خوبی برای صادرات وایت اسپیریت ها، خصوصا صادرات حلال 402 هستند.
در میان کاربردهای این ماده، استفاده از آن به عنوان تینر رنگ بیشترین سهم بازار را با 50% در اختیار دارد.