اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

واکنش پذیری فلزات به توانایی فلزات در ایجاد واکنش شیمیایی اشاره می کند که می تواند منجر به تولید ترکیبات جدید شود.

واکنش_پذیری_فلزات

بر همین اساس فلزات مختلف ویژگی واکنش پذیری متفاوتی از خود نشان می دهند و برای تشخیص بهتر این توانایی جدولی به نام جدول واکنش پذیری یا سری واکنش پذیری وجود دارد که فلزات را بر اساس آن دسته بندی می کند.

در درس علوم پایه نهم شما با این جدول آشنا خواهید شد. در این جدول مشخص شده که منیزیم واکنش پذیرترین فلز و پلاتین واکنش ناپذیرترین فلز موجود در بین عناصر هستند. با استفاده از این جدول مشخص می شود که یک فلز قادر به رسوب دادن چه فلزی است. بیشترین کاربرد این جدول بازیافت فلزات گرانبها مانند نقره و طلا و … است.

حقایقی در مورد واکنش پذیری فلزات:
به طورکلی فلزات به دلیل مدار الکترونی خود تمایل زیادی به واکنش با ترکیبات شیمیایی دیگر دارند تا با از دست دادن تک الکترون لایه آخر خود به آرایش اتمی گازهای نجیب برسند. در این بین واکنش پذیری فلزات قلیایی با اکسیژن بسیار شدید است و به همین دلیل این فلزات زیر نفت نگه داشته می شوند.

به طورکلی واکنش پذیری فلزات با اکسیژن یکسان نیست به عنوان مثال طلا با اکسیژن واکنش نمی دهد، واکنش پذیری آهن با اکسیژن یک واکنش کند است که منجر به تولید اکسید آهن می شود که همان زنگ زدگی است.

مس نیز با اکسیژن به کندی واکنش می دهد در عوض منیزیم به سرعت با اکسیژن واکنش داده و با نور خیره کننده در شعله می سوزد.

واکنش پذیری فلزات در کات کبود یا سولفات مس یکی از آزمایشاتی است که در مدارس برای نشان دادن توانایی واکنشی فلزات مورد استفاده قرار می گیرد. در این آزمایش معمولا منیزیم، آلومینیوم، روی، آهن، قلع، سرب و مس در محلول کات کبود قرار داده شده و نتیجه مورد بررسی قرار می گیرد.

واکنش پذیری فلزات واسطه:
عناصر واسطه خصلت فلزی دارند بنابراین می توانند وارد واکنش های شیمیایی شوند و ترکیبات شیمیایی جدیدی تولید کنند. در این عناصر لایه های ظرفیت خالی و نیمه پری وجود دارد که بر واکنش های شیمیایی آنها تأثیر می گذارد. بر همین اساس روی، کادمیوم و جیوه معمولا جزء فلزات واسطه به حساب نمی آیند.

در مقایسه واکنش پذیری روی نسبت به آهن که هر دو جزء فلزات واسطه هستند باید گفت واکنش پذیری آهن از روی بیشتر است. واکنش پذیری آلومینیوم نیز بیشتر از این دو فلز واسطه است در واقع آلومینیوم به دلیل واکنش پذیری بالا به ندرت به شکل آزاد یافت می شود.

به طورکلی عناصر واسطه واکنش پذیری کمتر و سختی بیشتری نسبت به فلزات قلیایی خاکی دارند و در بین آنها عناصری وجود دارد که برای حفظ سلامتی بدن مفید بوده یا برای سلامتی مضر هستند. مثلا آهن، روی و کرم جزء عناصر مفید و کادمیوم و جیوه جزء عناصر آسیب رسان می باشند.

در رابطه با واکنش پذیری نقره باید گفت که گرچه این فلز از نظر شیمیایی در میان فلزات نجیب قرار دارد ولی فلزی بسیار واکنش پذیر است اما در مقایسه با سایر عناصر واکنش پذیری چندانی ندارد مثلا مانند آهن به سادگی اکسید نمی شود ولی با گوگرد و هیدروژن سولفید واکنش می دهد و همین امر باعث تیرگی آن می شود.

واکنش پذیری جیوه نیز به عنوان یک فلز واسطه تقریبا پرکاربرد به دلیل خواص ویژه نسبت به روی و کادمیم کمتر است اما به راحتی با طلا و نقره واکنش داده و آلیاژ می سازد.

در نهایت در رابطه با توانایی فلزات در ایجاد واکنش شیمیایی باید گفت که هرچه شعاع اتمی آنها بزرگ تر باشد توانایی آنها برای واکنش دادن با سایر فلزات بیشتر است و برعکس در نافلزات شعاع کوچک تر نشان دهنده توانایی بیشتر در ایجاد واکنش شیمیایی است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>